Laak

Rijweg met trambaan in Laak.
Nieuwbouwstraatje in Laak.
Kade met nieuwbouw in Laak.
Laakkade
Nieuwbouw in de Waldorpstraat.
Rijweg met trambaan in Laak.
Nieuwbouwstraatje in Laak.
Kade met nieuwbouw in Laak.
Laakkade
Nieuwbouw in de Waldorpstraat.

De wijken in stadsdeel Laak hebben allemaal eigen kenmerken. Bijvoorbeeld oude, typisch Haagse volksbuurten, Berlage-woningen en het groene Cromvlietpark. Of de drukke Goeverneurlaan en moderne nieuwbouw in Laakhavens en de Binckhorst.

Het stadsdeel ligt centraal en is goed te bereiken met het openbaar vervoer en auto. Laak heeft het kleinste oppervlak van alle Haagse stadsdelen. Maar er wonen veel mensen. Veel inwoners (78%) hebben een migratieachtergrond. Maar er is ook een kern van mensen die al generaties lang in Laak wonen. Het stadsdeel heeft 6 wijken die allemaal heel verschillend zijn: Laak Centraal, Spoorwijk, Molenwijk, Schipperskwartier, Laakhavens en Binckhorst.

Actieplan Laak

Laak heeft mooie plekken en betrokken bewoners. Maar er zijn ook grote problemen in de wijk. Het actieplan Laak is gemaakt om deze problemen aan te pakken. De gemeente werkt hiervoor samen met bewoners en wijkpartners. Zo wordt Laak weer een stadsdeel waar mensen trots op zijn en graag wonen.

Lees meer

Uitgelicht nieuws

Wijken in Laak

Spreekuren in Laak

De gemeente houdt op verschillende plekken in Laak een spreekuur. U kunt dan een vraag stellen of hulp vragen aan een medewerker van de gemeente. Het is gratis en u hoeft geen afspraak te maken.  

Bekijk spreekuren Laak

Bewonersorganisaties Laak

Er zijn bewonersinitiatieven en organisaties in de wijk. Bekijk waar u aan mee kunt doen.

Bewonersinitiatief Vadercentrum
Bewonersinitiatief BOLF
Bewonersinitiatief Stichting Bij-1
Bewonersinitiatief moestuinen

Leefbaarheidscirkel

Cijfers over de leefbaarheid in de wijk staan in de leefbaarheidscirkel. Daarin staan alle gegevens over de leefbaarheid in een buurt of wijk bij elkaar. Selecteer bij ‘Wijk’ de wijk Laak (wijk 38). 

Leer uw buurt en buren kennen met Hoplr

Via deze app kunt u makkelijk in contact komen met mensen uit de buurt. U kunt berichten lezen en schrijven in 11 verschillende talen. Bijvoorbeeld: Pools, Arabisch, Spaans en Turks. U kunt een bericht op Hoplr plaatsen als u bijvoorbeeld iets wilt lenen. Of een betrouwbare oppas of loodgieter zoekt. En als u een activiteit organiseert of een goed idee heeft voor de buurt.

Zie wat er te doen is in uw buurt

Op Hoplr ziet u wat er allemaal in uw buurt gebeurt en te doen is. U kunt met elkaar praten via de chat. Ook gemeente, buurtcentra en andere wijkorganisaties zetten berichten op Hoplr.

Aanmelden

Ga naar www.hoplr.com of download de app in App Store of PlayStore.

Vul na het aanmelden uw adres in en klik op ‘Vind je buurt’. Misschien heeft u een buurtcode, bijvoorbeeld omdat u een uitnodiging heeft van uw buren. Zo niet, dan klikt u op ‘Ik heb geen brief met code ontvangen’.

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar laak@denhaag.nl.

Heeft u vragen over actieplan Laak? Stuur dan een e-mail naar actieplanlaak@denhaag.nl.