Schipperskwartier

Het oude havenkantoor op de Goudriaankade.
Het oude havenkantoor op de Goudriaankade.
Het oude havenkantoor op de Goudriaankade.
Het oude havenkantoor op de Goudriaankade.

Het Schipperskwartier is de kleinste wijk van Laak met maar 6 straten, 600 woningen (vooral sociale huur) en 1.400 bewoners. Er wonen relatief veel studenten en alleenstaande moeders met kinderen. De wijk ligt tussen de Haagse trekvliet, het water van Laakhavens en de Rijswijkseweg.

Buurtcentrum Vliethage (WijkZ) is de enige voorziening in de wijk voor de bewoners. Ook zijn er openbare speeltuintjes en moestuinen.

Actieplan Laak

Laak heeft mooie plekken, betrokken bewoners en leuke activiteiten. Maar er zijn ook problemen in de wijk. Daarom is er actieplan Laak. Hierin staan ook de acties uit de wijkagenda. Doel van het actieplan is om de problemen tegelijk aan te pakken. Samen met bewoners en wijkpartners.

Problemen Schipperskwartier

In het Schipperskwartier zijn afval op straat, verkeersveiligheid en weinig groen de grootste problemen. Veel acties uit het actieplan Laak lossen deze problemen op. Bewoners met goede ideeën voor de wijk krijgen hulp. En er komen meer activiteiten in buurtcentrum Vliethage. Ook voor jongeren.

Lees meer over actieplan Laak

Wijkagenda Schipperskwartier

Het Schipperskwartier kreeg in 2021 een wijkagenda. Een wijkagenda is een plan voor de wijk voor de volgende 4 jaar. Bewoners, ondernemers, organisaties in de wijk en de gemeente maakten de agenda. Zij voeren de plannen ook samen uit.

Bekijk wijkagenda Schipperskwartier

In de wijk

Er zijn bewonersinitiatieven en organisaties in de wijk. Bekijk waar u aan mee kunt doen. Staat uw initiatief of organisatie hier niet bij? Stuur dan een e-mail naar laak@denhaag.nl.

Bewonersinitiatief in beeld

Bekijk de video over het bewonersinitiatief van Clarissa Peny (Fulfilling Wishes) voor moestuinen in het Schipperskwartier. De moestuinen zijn gemaakt met het wijkbudget.

Jongerenwerker Schipperskwartier

Max Coenraad is jongerenwerker in het Schipperskwartier. Ook is hij de digi-coach van Laak en online jongerentrainer. Gezondheid, voeding en bewegen staan centraal in zijn aanpak.

Leer uw buurt en buren kennen met Hoplr

Via deze app kunt u makkelijk in contact komen met mensen uit de buurt. U kunt berichten lezen en schrijven in 11 verschillende talen. Bijvoorbeeld: Pools, Arabisch, Spaans en Turks. U kunt een bericht op Hoplr plaatsen als u bijvoorbeeld iets wilt lenen. Of een betrouwbare oppas of loodgieter zoekt. En als u een activiteit organiseert of een goed idee heeft voor de buurt.

Zie wat er te doen is in uw buurt

Op Hoplr ziet u wat er allemaal in uw buurt gebeurt en te doen is. U kunt met elkaar praten via de chat. Ook gemeente, buurtcentra en andere wijkorganisaties zetten berichten op Hoplr.

Aanmelden

Ga naar www.hoplr.com of download de app in App Store of PlayStore.

Vul na het aanmelden uw adres in en klik op ‘Vind je buurt’. Misschien heeft u een buurtcode, bijvoorbeeld omdat u een uitnodiging heeft van uw buren. Zo niet, dan klikt u op ‘Ik heb geen brief met code ontvangen’.

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar laak@denhaag.nl.