Project

The Grace

Gestart door Ontwikkelaars

Nu

‘Glaspaleis’ aan de Rijswijkseweg

Straks

2 nieuwe woontorens met 1.411 woningen en ruimte voor voorzieningen

Wat

Het ‘glaspaleis’ aan de Rijswijkseweg maakt plaats voor 2 nieuwe woontorens. De torens worden 150 meter en 180 meter hoog. In deze torens komen 1.411 woningen. 30% van de woningen is sociale huur, 20% van de woningen is middeldure huurwoningen.

Waar

Rijswijkseweg.

Waarom

In Laakhavens is behoefte aan meer woningen. Met de toevoeging van 1.411 woningen levert The Grace een belangrijke bijdrage.

Wie

The Grace wordt ontwikkeld door Included City Development, naar ontwerp van architectenbureau Mecanoo.

Planning

 1. Stap voltooidOnderzoeken 2021-2022
  • De gemeente organiseerde verschillende bijeenkomsten met belanghebbenden en belangstellenden. In deze bijeenkomsten dachten de gemeente en belanghebbenden samen na over de invulling van het bouwplan The Grace.
 2. Stap voltooidInspraak 2022
  • De gemeente en ontwikkelaar voerden gesprekken met omwonenden en bedrijven. Ook lag het plan in het voorjaar van 2022 ter inzage.
 3. Stap voltooidBesluiten Juni 2022
  • Op 30 juni ging de gemeenteraad akkoord met de Verklaring van geen bedenkingen en is de omgevingsvergunning afgegeven. De vergunning is inmiddels onherroepelijk. Bekijk het besluit via RIS 312442.
 4. Stap voltooidUitvoeren 2024
  • Naar verwachting start de bouw van The Grace in het 4e kwartaal van 2024. Het gebouw is naar verwachting in 2028 klaar.
Impressie The Grace 2.
Sfeerbeeld The Grace. Beeld: Mecanoo
Impressie The Grace 3.
Sfeerbeeld The Grace. Beeld: Mecanoo
Impressie The Grace 1.
Sfeerbeeld The Grace. Beeld: Mecanoo

Meer informatie

Lees meer over The Grace op www.thegrace.nl.

Onderdeel van gebied

Onderdeel van wijk

Heeft u vragen? Stuur dn een e-mail naar projectenlaakhaven@denhaag.nl.

Op 6 december 2021 organiseerde de gemeente een online informatiebijeenkomst over project The Grace. In de bijeenkomst legde de gemeente het beeldkwaliteitsdocument uit. In dit document staat omschreven waaraan het gebouw moet voldoen. Zoals hoe het gebouw eruitziet en welke mogelijke kleuren en materialen gebruikt worden. Ook liet de gemeente het schetsontwerp van de openbare ruimte zien. De ontwikkelaar vertelde over het bouwplan. U kunt de bijeenkomst terugkijken via Microsoft Teams.

Kijk voor meer informatie over het bouwplan op www.thegrace.nl.