Molenwijk

De oude molen en kantoren aan de oever van de Trekvliet.
Straat met bomen in Molenwijk.
Straat in Molenwijk met flats, geparkeerde auto's en fietser.
De oude molen en kantoren aan de oever van de Trekvliet.
Straat met bomen in Molenwijk.
Straat in Molenwijk met flats, geparkeerde auto's en fietser.
De oude molen en kantoren aan de oever van de Trekvliet.
Straat met bomen in Molenwijk.
Straat in Molenwijk met flats, geparkeerde auto's en fietser.

Molenwijk is een groene wijk met veel mooie plekken: het Cromvlietpark, de Haagse Trekvliet en de kinderboerderij Molenweide. De meeste huizen in de wijk komen uit de periode tussen 1916 en 1944. Er is een klein winkelcentrum. En horeca en winkels op de Rijswijkseweg.

In de wijk zijn verschillende basisscholen en een middelbare school voor praktijkonderwijs. In Molenwijk zijn verschillende activiteiten, georganiseerd door (culturele) verenigingen. Ook is er veel te doen in het Wijkcentrum Cromvlietplein en de Krajicek Playground. Dit brengt verschillende bewonersgroepen samen.

Actieplan Laak

Laak heeft mooie plekken, betrokken bewoners en leuke activiteiten. Maar er zijn ook problemen in de wijk. Daarom is er actieplan Laak. Hierin staan ook de acties uit de wijkagenda. Doel van het actieplan is om de problemen tegelijk aan te pakken. Samen met bewoners en wijkpartners.

Problemen Molenwijk

In Molenwijk zijn afval op straat, verkeersveiligheid en te weinig parkeerplaatsen de grootste problemen. Veel acties uit het actieplan Laak lossen deze problemen op. Ook kijkt de gemeente hoe er meer verschillende soorten winkels aan de Rijswijkseweg kunnen komen. En voor jongeren organiseert de gemeente meer activiteiten.

Lees meer over actieplan Laak

Wijkprofiel Molenwijk

In het wijkprofiel Spoorwijk vindt u de belangrijkste informatie over uw wijk. Deze informatie wordt ondersteund met gegevens en verhalen uit de wijk. Het wijkprofiel is de basis voor de wijkagenda.

Bekijk wijkprofiel Molenwijk

Wijkagenda Molenwijk

Spoorwijk kreeg in 2023 een wijkagenda. Een wijkagenda is een plan voor de wijk voor de volgende 4 jaar. Bewoners, ondernemers, organisaties in de wijk en de gemeente maakten de agenda. Zij voeren de plannen ook samen uit.

Bekijk wijkagenda Molenwijk

In de wijk

Er zijn veel interessante bewonersinitiatieven en organisaties in de wijk. Bekijk waar u aan mee kunt doen. Staat uw initiatief of organisatie hier niet bij? Stuur dan een e-mail naar laak@denhaag.nl.

Leer uw buurt en buren kennen met Hoplr

Via deze app kunt u makkelijk in contact komen met mensen uit de buurt. U kunt berichten lezen en schrijven in 11 verschillende talen. Bijvoorbeeld: Pools, Arabisch, Spaans en Turks. U kunt een bericht op Hoplr plaatsen als u bijvoorbeeld iets wilt lenen. Of een betrouwbare oppas of loodgieter zoekt. En als u een activiteit organiseert of een goed idee heeft voor de buurt.

Zie wat er te doen is in uw buurt

Op Hoplr ziet u wat er allemaal in uw buurt gebeurt en te doen is. U kunt met elkaar praten via de chat. Ook gemeente, buurtcentra en andere wijkorganisaties zetten berichten op Hoplr.

Aanmelden

Ga naar www.hoplr.com of download de app in App Store of PlayStore.

Vul na het aanmelden uw adres in en klik op ‘Vind je buurt’. Misschien heeft u een buurtcode, bijvoorbeeld omdat u een uitnodiging heeft van uw buren. Zo niet, dan klikt u op ‘Ik heb geen brief met code ontvangen’.

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar laak@denhaag.nl.