14 miljoen voor verbeteren woningen in Laak Centraal 

Nieuws

De wijk Laak Centraal krijgt 14 miljoen euro extra van het Rijk en de gemeente. Met dit geld worden 1.000 slecht geïsoleerde huur- en koopwoningen van particulieren opgeknapt. En energiezuiniger gemaakt.  

Het Volkshuisvestingsfonds 2024 kende 10 miljoen euro toe. De gemeente 4 miljoen euro. ‘Geweldig nieuws voor bewoners van Laak Centraal.’, zegt wethouder Martijn Balster van Volkshuisvesting. ‘Te veel woningen zijn daar in slechte staat. Met dit geld kunnen we de komende jaren werken aan goed onderhoud en beter geïsoleerde huizen. Zo krijgt de hele wijk een kwaliteitsimpuls.’.

Verder in de Linnaeusstraat en andere straten in Laak Centraal 

Met het extra geld kan de gemeente bewoners en verhuurders helpen om hun woningen te verbeteren en isoleren. Vooral appartementen in portiekwoningen (de kleinere verenigingen van eigenaars met 2 tot 8 appartementen). De gemeente, bewoners en verhuurders van een woonblok in de Linnaeusstraat begonnen al. De komende tijd wil de gemeente de oudere woningen van De Genestetlaan tot en met de Trekweg opknappen. Daarna volgen andere straten. Welke woningen dat precies zijn, wordt later bekend. 

Wilt u hulp bij isoleren van uw huis of heeft u vragen? 

Woont u in Laak Centraal en wilt u weten wat de gemeente voor uw woning kan doen? Stuur dan een e-mail naar isolerenlaak@denhaag.nl. Of kom naar het woonspreekuur.