Laakhavens: ontwikkelvisie vastgesteld

Nieuws

Op 2 december 2022 stemde de gemeenteraad in met de ontwikkelvisie van Laakhavens Hollands Spoor. Dit betekent dat er ongeveer 9.000 duurzame woningen komen in het oude industriegebied.

In het hart van Laakhavens Hollands Spoor komt een groot park. De ontwikkelvisie maakte de gemeente samen met bewoners, ondernemers, ontwikkelaars en natuurverenigingen.

De volgende stap is het ontwikkelen van een beeldkwaliteitsplan voor Laakhavens Hollands Spoor. Hierin staat hoe de omgeving eruit moet komen te zien. Zoals de gebouwen en de buitenruimte (openbare ruimte). Naar verwachting gaat het beeldkwaliteitsplan half 2023 naar de gemeenteraad.

Gebiedsontwikkeling Central Innovation District

Het deelgebied Laakhavens Hollands Spoor en onderdeel van het Central Innovation District (CID). Dat is het gebied tussen en rondom de 3 Haagse intercitystations (Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI). In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van het nieuwe economische hart van de stad. Lees meer over het CID op de pagina Central Innovation District – Projecten – Den Haag.

Meer informatie

Lees meer over de plannen voor Laakhavens Hollands Spoor op Toekomstplan voor Laakhavens Hollands Spoor – Projecten – Den Haag

CID nieuwsbrief

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CID nieuwsbrief! De digitale nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.