Project

Escher Gardens

Gestart door Ontwikkelaars

Nu

Een parkeerplaats

Straks

Nieuwe woontorens met 1.250 woningen en ruimte voor kantoren en voorzieningen

Wat

2 nieuwe woontorens van 140 meter en 160 meter hoog. In de torens komen 1.250 woningen, kantoorruimte en ruimte voor voorzieningen zoals winkels en horeca. In de omgeving wordt plaats gemaakt voor ontmoetings- en recreatiemogelijkheden en groen.

Waar

Tussen het Mondriaancollege en het stationsplein Hollands Spoor (Laakzijde).

Waarom

Escher Gardens is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hollands Spoor Kwartier in Laakhavens. Laakhavens/Hollands Spoor is onderdeel van het Central Innovation District (CID). Het gebied wordt een levendige plek om te wonen, werken, studeren en ontspannen. De komst van Escher Gardens levert een belangrijke bijdrage aan het Hollands Spoor Kwartier en het CID.

Wie

Ontwikkelaars Redevco Living en SENS Real Estate.

Planning

 1. Stap voltooidOnderzoeken 2019-2022

  De directe omgeving is in 2019 geïnformeerd over de Nota van Uitgangspunten Hollands/Spoor Kwartier, waarin de plannen voor Escher Gardens staan.

  Tijdens de CID Dagen op 14 en 15 oktober 2022 is met geïnteresseerden gesproken over het ontwerp bestemmingsplan. U kunt het verslag van de CID Dagen downloaden op deze pagina.

 2. Huidige stapInspraak 2023

  Het ontwerp bestemmingsplan ligt naar verwachting in het 4e kwartaal van 2023 ter inzage. Ook organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst om vragen te stellen. En meer informatie over het project.

 3. Aankomende stapUitvoeren 2027

  Naar verwachting start de bouw van de torens in 2025.

Sfeerbeeld Escher Gardens. Beeld: KCAP

HS Kwartier

Het HS kwartier wordt een levendige plek voor verschillende doelgroepen: van studenten en starters tot aan ondernemers en senioren. Het gebied ligt vlakbij station Hollands Spoor en er komt een goede combinatie tussen wonen en werken, groen en stad, ruimte en voorzieningen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.hskwartier.com.

Downloads

 1. Verslag CID Dagen 2022 Bijeenkomst Bestemmingsplan Escher Gardens (Laakhavens) (PDF, 99.8 kb)

  download

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar projectenlaakhaven@denhaag.nl