Laakhavens

Laakhavens is een bijzondere wijk. Er is hoogbouw aan de Neherkade en veel nieuwbouw aan de overkant van het water. Veel (buitenlandse) studenten wonen in Laakhavens door de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan. Er zijn meer eenpersoonshuishoudens (64%) dan het gemiddelde in Den Haag (45%).

Laakhavens is onderdeel van het Central Innovation District (CID). Het CID is het economische hart van Den Haag. Er komen 9.000 nieuwe woningen in Laakhavens. En hierdoor ook nieuwe voorzieningen, zoals een park.

Actieplan Laak

Laak heeft mooie plekken, betrokken bewoners en leuke activiteiten. Maar er zijn ook problemen in de wijk. Daarom is er actieplan Laak. Hierin staan ook de acties uit de wijkagenda. Doel van het actieplan is om de problemen tegelijk aan te pakken. Samen met bewoners en wijkpartners.

Problemen Laakhavens

In Laakhavens richt het actieplan zich vooral op de gevolgen van het drukke verkeer. Bijvoorbeeld verbeteren van verkeersveiligheid en de kwaliteit van de lucht. En minder overlast van geluid. Ook willen willen bewoners van Laakhavens meer groen in de wijk. 

Lees meer over actieplan Laak

Nieuwsbrief actieplan Laak

Blijf op de hoogte van wat er gebeurt om Laak schoner, veiliger, fijner en groener te krijgen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wijkagenda Laakhavens

Laakhavens kreeg in 2023 een wijkagenda. Een wijkagenda is een plan voor de wijk voor de volgende 4 jaar. Bewoners, ondernemers, organisaties in de wijk en de gemeente maakten de agenda. Zij voeren de plannen ook samen uit.

Bekijk wijkagenda Laakhavens

Wijkprofiel Laakhavens

In het wijkprofiel Laakhavens vindt u de belangrijkste informatie over uw wijk. Deze informatie wordt ondersteund met gegevens en verhalen uit de wijk. Het wijkprofiel is de basis voor de wijkagenda. Daarin staat wat het belangrijkste is om de volgende 4 jaar te verbeteren in de wijk.

Bekijk wijkprofiel Laakhavens

In de wijk

Er zijn bewonersinitiatieven en organisaties in de wijk. Bekijk waar u aan mee kunt doen. Staat uw initiatief of organisatie hier niet bij? Stuur dan een e-mail naar laak@denhaag.nl.

Bewonersorganisatie in beeld

Bekijk in de video hoe bewonersorganisatie BOLF de buurt groener maakt.

Leer uw buurt en buren kennen met Hoplr

Via deze app kunt u makkelijk in contact komen met mensen uit de buurt. U kunt berichten lezen en schrijven in 11 verschillende talen. Bijvoorbeeld: Pools, Arabisch, Spaans en Turks. U kunt een bericht op Hoplr plaatsen als u bijvoorbeeld iets wilt lenen. Of een betrouwbare oppas of loodgieter zoekt. En als u een activiteit organiseert of een goed idee heeft voor de buurt.

Zie wat er te doen is in uw buurt

Op Hoplr ziet u wat er allemaal in uw buurt gebeurt en te doen is. U kunt met elkaar praten via de chat. Ook gemeente, buurtcentra en andere wijkorganisaties zetten berichten op Hoplr.

Aanmelden

Ga naar www.hoplr.com of download de app in App Store of PlayStore.

Vul na het aanmelden uw adres in en klik op ‘Vind je buurt’. Misschien heeft u een buurtcode, bijvoorbeeld omdat u een uitnodiging heeft van uw buren. Zo niet, dan klikt u op ‘Ik heb geen brief met code ontvangen’.

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar laak@denhaag.nl.