Start bouw Waldorp Four in Laakhavens Hollands Spoor

Nieuws

De bouw van 1.175 betaalbare appartementen in Laakhavens Hollands Spoor kan starten. Ontwikkelaars Sustay en ICG ondertekenden dinsdag 11 juni 2024 op de PROVADA in Amsterdam de koopovereenkomst voor de grond van Waldorp Four. Het project levert een belangrijke bijdrage aan de 9.000 nieuwe woningen die tot 2040 in Laakhavens Hollands Spoor komen.

4 nieuwe woontorens met woningen en ruimte voor kantoren en voorzieningen

De bouw start na de zomer van 2024. De Waldorp Four wordt het grootste en hoogste prefab unitbouwproject van Nederland. Naar verwachting is het project eind 2027 klaar. De appartementen worden verdeeld over vier woontorens. Eronder komen winkels, een fietsenstalling en parkeerplekken. Ook komt er ruimte voor kantoren en andere voorzieningen. 

Tekenen koopovereenkomst voor de grond voor Waldorp Fout op de PROVADA in Amsterdam.

Gebiedsontwikkeling Central Innovation District

Het project Waldorp Four is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Laakhavens Hollands Spoor. En onderdeel van het Central Innovation District (CID). Dat is het gebied tussen en rondom de 3 Haagse intercitystations (Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI). In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van het nieuwe economische hart van de stad. Daarbij zijn goede bereikbaarheid, genoeg groen en voorzieningen belangrijk. Zo blijft de stad ook in de toekomst aantrekkelijk, veilig en leefbaar. Lees meer over het CID op de pagina Central Innovation District – Projecten – Den Haag.

Meer informatie

Lees meer over de plannen voor Waldorp Four op: projecten.denhaag.nl/project/waldorp-four.

CID nieuwsbrief

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CID-nieuwsbrief. De digitale nieuwsbrief is er 6 keer in het jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.