Bouwlust en Vrederust

Bewoners van Bouwlust zitten aan het water. Een meisje voert meeuwen en duiven wat brood. De vogels vliegen rond de mensen op de kade. Aan de overkant van het water staan veel bomen en struiken.
Rivier/water in Bouwlust. Aan de oever staat een vrijstaand huis, met daarnaast een grote witte schuur.
Bewoners van Bouwlust winkelen in het winkelcentrum.
Impressie van nieuwbouwproject De Stede. Het gebouw heeft 5 verdiepingen en staat naast een autoweg, geparkeerde auto's en een fietspad. Het gebouw is gemaakt van een gele/bruine baksteen. Het baksteen wordt bij elke verdieping onderbroken door een witte strook stenen. Op straat lopen een aantal mensen.
Impressie van een nieuwbouwproject. Het gebouw heeft 6 verdiepingen met veel ramen en balkons. Op de stoep voor de woningen lopen mensen tussen stukken groen, gras en bomen.

De wijk Bouwlust/Vrederust ligt in stadsdeel Escamp en heeft 29.018 inwoners (1 januari 2022). Opvallende kenmerken van Bouwlust zijn: een hoog woningbezit door corporaties, winkels verspreid door de hele wijk en veel bewoners zijn nieuwe Hagenaars. Vrederust kenmerkt zich door veel sportaccomodaties, veel nieuwbouw, veel ruimte en groen en een mooie singel bij de Gaarde.

Wijkagenda Bouwlust en Vrederust

Bouwlust en Vrederust kreeg in 2021 een wijkagenda. Een wijkagenda is een plan voor de wijk voor de volgende 4 jaar. Bewoners, ondernemers, organisaties in de wijk en de gemeente maakten de agenda. Zij voeren de plannen ook samen uit.

Bekijk wijkagenda Bouwlust en Vrederust

Wijkprofiel Bouwlust en Vrederust

In het wijkprofiel Bouwlust en Vrederust vindt u de belangrijkste informatie over uw wijk. Deze informatie wordt ondersteund met gegevens en verhalen uit de wijk. Het wijkprofiel is de basis voor de wijkagenda.

Bekijk wijkprofiel Bouwlust en Vrederust

Leefbaarheidscirkel

Cijfers over de leefbaarheid in de wijk staan in de leefbaarheidscirkel. Daarin staan alle gegevens over de leefbaarheid in een buurt of wijk bij elkaar. Selecteer bij ‘Wijk’ de wijk Bouwlust/Vrederust (wijk 33). 

In de wijk

Er zijn veel interessante bewonersinitiatieven en organisaties in de wijk. Bekijk waar u aan mee kunt doen.

Woonblok in Bouwlust/Vrederust

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar escamp@denhaag.nl.