Project

Herinrichten Waldorpstraat-Oost

Gestart door Gemeente Den Haag

Nu

Veel doorgaand verkeer en asfalt in de straat

Straks

Groene, veilige straat met minder auto’s en meer ruimte voor fietsers en voetgangers

Wat

De Waldorpstraat-Oost wordt een groene stadsboulevard met aantrekkelijke pleinen en prettige oversteekplekken. De straat wordt autoluw. Ook komt meer ruimte en kwaliteit voor fietsers en voetgangers.

Waar

Het oostelijke deel van de Waldorpstraat. Dit ligt tussen het Leeghwaterplein en de Rijswijkseweg aan station Hollands Spoor (aan de kant van de Haagse Hogeschool).

Waarom

Het opnieuw inrichten van de Waldorpstraat is een voorwaarde voor de ontwikkelingen in Laakhavens. In het gebied bij station Hollands Spoor komen 3.500 woningen. En ruimte voor kantoren, onderwijs en voorzieningen.

Wie

Gemeente Den Haag.

Autoluw: bereikbaar met met de auto, maar minder doorgaand autoverkeer

Het viaduct op de Waldorpstraat verdwijnt. En de gemeente richt de straat  autoluw in. Dit betekent dat het gebied bereikbaar blijft met de auto. En dat doorgaand autoverkeer om het gebied heen rijdt. Hierdoor is er meer ruimte om de Waldorpstraat in te richten. Zodat het een groene en veilige stadsboulevard wordt voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer.

Ook komen er nieuwe wandelroutes over het Laakkanaal. Deze zorgen voor een goede verbinding en bereikbaarheid van en naar belangrijke plekken in de stad. Het opnieuw inrichten van de straat is ook nodig voor de openbare ruimte van Escher Gardens. Dat staat ook in het bestemmingsplan (RIS317120).

De openbare ruimte rondom de Haagse Hogeschool, Station Hollands Spoor, Escher Gardens en het campuskwartier verandert veel. De gemeente verwerkt deze veranderingen zoveel mogelijk in een ontwerp.

Denk mee over de openbare ruimte Waldorpstraat-Oost

De gemeente organiseert bijeenkomsten over het ontwerp voor de openbare ruimte van de Waldorpstraat-Oost. Inwoners, ondernemers, gebruikers en belanghebbenden kunnen dan hun ideeën, wensen en zorgen delen. De gemeente gebruikt dit om de ontwerpen verder uit te werken. Wanneer bekend is wanneer de bijeenkomsten zijn, leest u dat op deze pagina. 

Planning

  1. Stap voltooidOntwerpen 1e en 2e kwartaal 2024
    • Voordat de gemeente kan starten met de herinrichting van de Waldorpstraat-Oost, moet er een verkeersbesluit zijn. De gemeente werkt nu aan de verkeersmaatregelen voor de straat. Dit is de basis voor het verkeersbesluit.
  2. Stap voltooidBesluiten 3e en 4e kwartaal 2024
    • Naar verwachting besluit het college van burgemeester en wethouders na de zomer van 2024 over de verkeersmaatregelen. Daarna legt zij dit vast in het verkeersbesluit.
  3. Stap voltooidUitvoeren 2025
    • Als het verkeersbesluit er is, kan de gemeente naar verwachting in 2025 starten met de herinrichting van de openbare ruimte.
Waldorpstraat-Oost

Onderdeel van wijk

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar cid@denhaag.nl.