Ontwikkelingen Laakhavens Hollands Spoor

Het oude industriegebied wordt een fijne plek om te wonen, werken en ontspannen.

Impressie van de Waldorp Four.
Impressie van het Grote Belastingkantoor.
Impressie van de Waldorp Four.
Impressie van het Grote Belastingkantoor.

Laakhavens Hollands Spoor bruist straks van de energie. Het gebied verandert in een levendige plek om te wonen, werken, studeren, ontspannen en verblijven. Er komen nieuwe woningen en plekken om te ontspannen. Ook komen er nieuwe kantoren en ruimte voor creatieve bedrijven in de maakindustrie. Met de verschillende scholen en bedrijven in de buurt zijn er veel kansen voor kennisdeling en samenwerking. Laakhavens Hollands Spoor wordt een gebied waar iedereen zich thuis voelt. En waar iedereen kan ontwikkelen en vernieuwen. 

Laakhavens Hollands Spoor is al goed te bereiken met het openbaar vervoer. 1 van de belangrijkste intercitystations van Den Haag, Hollands Spoor, ligt in het gebied. En de tram en bus rijden regelmatig door het gebied. 

In het gebied is straks van alles te doen

  • Prettig wonen dicht bij het centrum, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties 
  • Werken in moderne kantoren bij creatieve en vernieuwende bedrijven  
  • Ontmoeten en ontspannen bij voorzieningen in de buurt. Zoals winkels, horeca of cultuurinstellingen 
  • Genieten van natuur in een groot park in het hart van Laakhavens Hollands Spoor Rustig wandelen of fietsen in de groene buitenruimte, of over een lange Velostrada via de Waldorpstraat 
  • Varen, fietsen of wandelen bij de haven  
  • Eenvoudig overstappen naar de fiets, scooter of (deel)auto bij de mobiliteitshub 

 
Laakhavens Hollands Spoor is in ontwikkeling. De gemeente maakt de plannen graag samen met u. Binnenkort worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd over de buitenruimte. Iedereen is van harte welkom om mee te denken en mee te praten over de plannen. Houd de website in de gaten voor de projecten en de planning

Levendigheid in iedere straat

Laakhavens Hollands Spoor wordt een levendig woon-werkgebied, waar iedereen kan meedoen. Perfect voor ondernemers, studenten, starters en gezinnen. Met moderne woningen en meer ruimte voor creatieve bedrijven en de maakindustrie. De straten bruisen dankzij het uitgebreide aanbod van winkels, horeca en cultuur. Het gebied leeft en verbindt de drukte van de stad met groene rust, met meer groen op straat en een nieuw stadspark. Laakhavens Hollands Spoor is de toekomst van hoogstedelijk wonen.

Een groene stadscampus

Op de groene stadscampus werken bewoners, scholen, bedrijven en de overheid samen. Een plek waar leren en praktijk elkaar versterken. Maar waar ook ruimte is voor ontspanning. De campus wordt een ontmoetingsplek voor iedereen: studenten, bewoners en bezoekers. Er komen ruimtes voor onderwijs, kennisdeling, innovatie en ontspanning, zowel binnen als buiten. Werk hier aan de vraagstukken van morgen in een inspirerende omgeving. Ontmoet elkaar op een zonnig terras of kom tot rust langs het water met bloeiende kades.

Luchtfoto Laakhavens

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar projectenlaakhaven@denhaag.nl.