Moerwijk

NS treinstation Den Haag Moerwijk. Op het station staan bankjes en lopen mensen naar de uitgang van het station. De uitgangen zijn vormgegeven als twee oranje huizen van plexiglas.
Woonwijk met moderne huizen in Morgenstond. De huizen zijn gemaakt van een rode baksteen en hebben een houten schuur aan de voorkant. Naast de huizen staan auto's geparkeerd in parkeervakken.
Singel in Moerwijk. De oevers van de singel zijn groen, met veel hoog gras en bomen. Naast de singel loop aan allebei de kanten een autoweg. Ook staan er auto's geparkeerd. Aan de linkerkant loopt een tramspoor en wandelpad. Aan de linkerkant is een lichtgeel gebouw met woningen te zien.
Tram rijdt weg van tramhalte in Moerwijk. Op de achtergrond veel hoge bomen en een lichtgeel gebouw met woningen. Het gebouw heeft 4 verdiepingen.
Stoep van de Erasmusweg in Moerwijk. Naast de stoep een autoweg, waar auto's naast staan geparkeerd. Aan de linkerkast een gebouw van 4 verdiepingen met woningen.
Aagje Dekenlaan in Moerwijk in de Lente. Paarse, lila en gele krokussen staan in de bloei op een grasveld. Naast het grasveld kruisen twee autowegen elkaar. Naast de wegen staan veel hoge bomen. Aan de overkant van de weg is een lichtgeel gebouw met woningen. Het gebouw heeft 3 verdiepingen.

De wijk Moerwijk ligt in stadsdeel Escamp en telt 20.812 inwoners (1 januari 2022). Moerwijk ligt ten zuidwesten van het centrum van Den Haag en wordt omsloten door de Troelstrakade, de spoorlijn Rotterdam-Den Haag, de grens met Rijswijk, de grens met Wateringen, de Loevesteinlaan, de Melis Stokelaan en de Moerweg.

Wijkagenda Moerwijk

Moerwijk kreeg in 2020 een wijkagenda. Een wijkagenda is een plan voor de wijk voor de volgende 4 jaar. Bewoners, ondernemers, organisaties in de wijk en de gemeente maakten de agenda. Zij voeren de plannen ook samen uit.

Bekijk wijkagenda Moerwijk

Leefbaarheidscirkel

Cijfers over de leefbaarheid in de wijk staan in de leefbaarheidscirkel. Daarin staan alle gegevens over de leefbaarheid in een buurt of wijk bij elkaar. Selecteer bij ‘Wijk’ de wijk Moerwijk (wijk 36). 

In de wijk

Er zijn veel interessante bewonersinitiatieven en organisaties in de wijk. Bekijk waar u aan mee kunt doen.

Moerwijk Aagje Dekenlaan

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar escamp@denhaag.nl.