Den Haag krijgt veel geld voor woningbouw

Nieuws

De gemeente krijgt ruim € 25 miljoen van het Rijk. Dit om de volgende 2 jaar, 6 bouwprojecten te laten starten. Het gaat in totaal om 2.800 nieuwe woningen. De gemeente deed voor deze projecten een aanvraag voor de Startbouwimpuls van de landelijke overheid.

Het geld is voor nieuwe woningen in de hele stad. De gemeente gebruikt het geld voor het bouwen van:

Buurten bouwen

Het geld helpt de gemeente niet alleen om meer woningen te bouwen. Het zorgt er ook voor dat de gemeente extra maatregelen voor leefbaarheid kan nemen, zoals het toevoegen van groen en parkeerplaatsen en het verbeteren van de wegen. Zo kunnen er in de stad ook betere buurten worden gebouwd.

Ook komt er extra ruimte voor voorzieningen, zoals winkels, restaurants, lunchrooms en creatieve ruimtes. Dat is goed voor de leefbaarheid van de hele buurt. In The Grace komt 4.000 m2 aan voorzieningen, in de Waldorp Four komt 1.000 m2 commerciële ruimte.

Den Haag maakte in juni 2023 al met verschillende partners afspraken om zo snel mogelijk te bouwen in de stad. Er is nog steeds een tekort aan woningen in Den Haag. Daarom willen de gemeente en bouwers van woningen zo snel mogelijk extra woningen bouwen.

Gebiedsontwikkeling Central Innovation District

The Grace en Waldorp Four zijn projecten in Laakhavens Hollands Spoor en onderdeel van het Central Innovation District (CID). Dat is het gebied tussen en rondom de 3 Haagse intercitystations (Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI). In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van het nieuwe economische hart van de stad. Lees meer over het CID op de pagina Central Innovation District – Projecten – Den Haag.

CID nieuwsbrief

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CID nieuwsbrief! De digitale nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.