Mariahoeve en Marlot

Trambaan Mariahoeve
Bloemenperk Mariahoeve
Man schept blaadjes in een kruiwagen in volkstuin
Trambaan Mariahoeve
Bloemenperk Mariahoeve
Man schept blaadjes in een kruiwagen in volkstuin

Mariahoeve en Marlot is een wederopbouwwijk in het noordwesten van Den Haag. De wijk heeft 4 buurten: Landen, Horsten, Kampen en Burgen en Marlot. Er wonen ruim 15.000 mensen. De bewoners zijn trots op hun groene wijk en het (wederopbouw)karakter.

Wijkagenda

In de wijk gebeurt veel. Voorbeelden zijn energietransitie en verduurzaming en sociale projecten. Op deze pagina ziet u een overzicht van alle projecten in Mariahoeve en nieuws over de wijk. Alle projecten helpen bij de wijkagenda Mariahoeve en Marlot 2021-2025. Dat is een plan voor de wijk voor 4 jaar met de belangrijkste verbeterpunten voor de wijk. De agenda is gemaakt door bewoners, ondernemers, wijkpartners en de gemeente. Zij voeren de acties samen uit.

Bekijk de wijkagenda Mariahoeve en Marlot 2021 – 2025

Wijkprofiel

In het wijkprofiel Mariahoeve en Marlot vindt u de belangrijkste informatie over de wijk. Deze informatie wordt ondersteund met gegevens en verhalen uit de wijk.

Bekijk het wijkprofiel Mariahoeve en Marlot

Leefbaarheidscirkel

Cijfers over de leefbaarheid in de wijk staan in de leefbaarheidscirkel. Daarin staan alle gegevens over de leefbaarheid in een buurt of wijk bij elkaar. Selecteer bij ‘Buurt’ de wijk Mariahoeve en Marlot (wijk 25). 

Sociale kaart

Op de sociale kaart van Den Haag staan informatie, activiteiten en diensten in heel Den Haag. Vind makkelijk een activiteit of dienst in Mariahoeve.

Bekijk de sociale kaart

In de wijk

Naast de acties uit de wijkagenda gebeurt er nog veel meer in de wijk. Er zijn veel interessante bewonersinitiatieven en organisaties in de wijk. Bekijk waar u aan mee kunt doen.

Staat uw initiatief of organisatie hier niet bij? Stuur dan een e-mail naar mariahoeveaanzet@denhaag.nl.

Wat is er al gedaan?

 1. 12 oktober 2023: Informatiebijeenkomst vernieuwen tramlijn 6

  12 oktober 2023 was de inloopbijeenkomst over het vernieuwen en aanpassen van tramlijn 6. De gemeente vertelde over de plannen.

  Informatiebijeenkomst in beeld

  Lees meer informatie over de tramlijn op Aanpassen tramlijn 6 voor nieuwe tram.

 2. 9 oktober 2023: 2e inloopbijeenkomst de Amethist

  Er komen woningen op de hoek van de Hofzichtlaan en Het Kleine Loo: De Amethist. De gemeente wil graag weten wat u vindt van de voorwaarden voor de bouw. Daarom organiseerde zij een inloopbijeenkomst op 9 oktober 2023 bij Christelijke Basisschool Waalse Louise de Coligny.

  De voorwaarden voor de bouw staan in de Nota van Uitgangspunten (NvU). Op de bijeenkomst kon u het concept NvU bekijken, erop reageren en vragen stellen. De vragen en opmerkingen kan de gemeente gebruiken om de NvU te verbeteren.

  Kijk voor meer informatie en het verslag van de vorige informatiebijeenkomst op de website van de projectontwikkelaar.

Heeft u vragen over de projecten? E-mail of bel dan de contactpersoon van het project. Bij ieder project staat wat u moet doen als u meer informatie wilt over het project.

Heeft u een andere vraag over Mariahoeve (niet over een speciaal project)? Stuur dan een mail naar mariahoeveaanzet@denhaag.nl.