Project

Stadsbalkon

Gestart door Gemeente Den Haag en ontwikkelaars

Nu

Weinig ruimte voor ontmoeten

Straks

Groene ontmoetingsplek en verbinding tussen Spuiplein en Turfhaven

Wat

Er komt een stadsbalkon tussen Amare en de woontoren Bolero. Het wordt een groene ontmoetingsplek en verbindt de openbare ruimtes in de buurt, zoals het Spuiplein en de Turfhaven.

Waar

Het 1e deel van het stadsbalkon komt aan de kruising van de Turfhaven en de Schedeldoekshaven. Later breidt het stadsbalkon uit tussen de Schedeldoekshaven en Amare. Zo ontstaat een verbinding met het Spuiplein. 

Waarom

Het stadsbalkon zorgt ervoor dat omwonenden minder last hebben van de dienstingang van Amare (zicht en geluid). Ook draagt het stadsbalkon bij aan de vergroening van de omgeving. 

Wie

Gemeente Den Haag is opdrachtgever. JCAU architecten had een belangrijke rol bij het ontwerp. Aannemer Waaijer Bouw realiseert het stadsbalkon.  

Sfeerbeeld stadsbalkon

Planning

Het project startte november 2023. Naar verwachting is het balkon in september 2024 klaar. De beplanting wordt naar verwachting in oktober 2024 aangebracht.  

BouwApp

De projectleider (aannemer Waaijer Bouw) informeert over de bouwwerkzaamheden via de BouwApp. Ook de werkzaamheden volgen? Download de BouwApp en zoek naar ‘stadsbalkon Amare’.

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar spuikwartier@denhaag.nl