Meer dan 1.000 woningen bij station Laan van NOI

Nieuws

Donderdag 14 december 2023 stemde de gemeenteraad van Den Haag in met het bestemmingsplan van het project SoZa. Op de plek van het voormalige ministeriegebouw komen woningen en een kantoortoren. Dit is een belangrijke stap voor het aanpakken van het woningtekort in de stad.

Beeld: Barcode Architects

Plannen voor Soza

Op de plek van het oude ministerie van Sociale Zaken komt:

  • tot 1.200 woningen
  • 30% sociale huurwoningen
  • 20% middeldure huurwoningen
  • 23.000 vierkante meter voor kantoren
  • minimaal 5.000 vierkante meter voor voorzieningen zoals horeca, winkels en huisartsenpost
Beeld: Barcode Architects

Meedenken over de buitenruimte

De gemeente begint vanaf het 1e kwartaal 2024 met het uitwerken van de plannen voor de openbare ruimte. Omwonenden en belanghebbenden kunnen hierover meedenken. 

In de buitenruimte komt:

  • meer groen
  • aantrekkelijke looproutes
  • stationsplein

Nieuw stationsgebied

De plannen voor project SoZa zijn onderdeel van de plannen voor het gebied rondom station Laan van NOI. Dit ligt in het Central Innovation District (CID). Aan beide kanten van het station komen nieuwe woningen, kantoren en voorzieningen. Ook werkt de gemeente samen met onder andere het Rijk en ProRail aan plannen voor vernieuwing van het station en de omgeving.

Vervolg

De ontwikkelaar kan nu de vergunning voor de bouw aanvragen. Als die is verleend, start zij met de bouw. Naar vewachting is dit in het najaar van 2024. 

Gebiedsontwikkeling Central Innovation District

Herontwikkeling SoZa is een project in Laan van NOI en onderdeel van de gebiedsontwikkeling Central Innovation District (CID). Dat is het gebied tussen en rondom de 3 Haagse intercitystations (Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI). In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van het nieuwe economische hart van de stad. Lees meer over het CID op de pagina Central Innovation District – Projecten – Den Haag.

Meer informatie

Lees meer over het project op de pagina: Herontwikkeling voormalig ministerie Sociale Zaken (SoZa) – Projecten – Den Haag

CID nieuwsbrief

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CID nieuwsbrief! De digitale nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.