Project

Nieuwbouw Koninklijke Bibliotheek

Gestart door Gemeente Den Haag en ontwikkelaar

Nu

Oud gebouw

Straks

Nieuwe plek voor de Koninklijke Bibliotheek

Wat

De Koninklijke Bibliotheek gaat tussen 2025 en 2028 naar een nieuw gebouw. Dit ligt waarschijnlijk in het centrum van Den Haag. Het magazijn van de bibliotheek verhuist naar de Harnaschpolder in de gemeente Midden-Delfland.

Waar

Er is nog geen nieuwe plek bekend. Dit kan in het centrum van Den Haag zijn, of op dezelfde plek. Het magazijn verhuist naar de gemeente Midden-Delfland.  

Waarom

De Koninklijke Bibliotheek zit sinds 1982 in het gebouw. Het gebouw is oud en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom is besloten dat de bibliotheek een nieuw gebouw krijgt. De gemeente zoekt samen met de Koninklijke Bibliotheek naar geschikte plekken.

Wie

Gemeente Den Haag en Koninklijke Bibliotheek.

Planning

  1. Huidige stapVooronderzoek
    • Tussen 2025 en 2028 gaat de Koninklijke Bibliotheek (KB) gaat naar een nieuw gebouw. Dit ligt waarschijnlijk in het centrum van Den Haag. Het magazijn van de bibliotheek verhuist naar de Harnaschpolder in gemeente Midden-Delfland. 
    • De gemeente zoekt samen met de Koninklijke Bibliotheek naar een geschikte plek.  
Koninklijke Bibliotheek

Onderhoud

Tot er een nieuwe ruimte is, wordt het hoognodige onderhoud uitgevoerd. In het gebouw zitten ook het Literatuurmuseum, Kinderboekenmuseum en het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis.

Meer informatie

Meer informatie over de Koninklijke Bibliotheek vindt u op www.kb.nl.

Onderdeel van gebied

Onderdeel van wijk

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar csnoi@denhaag.nl.