Project

Herontwikkeling Bezuidenhoutseweg 50-58

Gestart door Ontwikkelaar

Nu

Oud en leeg kantoorpand

Straks

Nieuw gebouw met hotelkamers, kantoren, horeca en een route naar het Haagse Bos

Wat

Nieuw gebouw met hotelkamers, kantoren, horeca en een route naar het Haagse Bos.

Waar

Bezuidenhoutseweg 50-58.

Waarom

Den Haag groeit de komende jaren. Er zijn meer woningen en kantoren nodig, vooral in het Central Innovation District (CID). Ook is er veel vraag naar woningen voor een kort verblijf. Het plan voor Bezuidenhoutseweg 50-58 past daar goed bij.

Wie

Ontwikkelaar C.V. Light House.

Planning

 1. Stap voltooidVooronderzoek 2019

  De gemeente maakte in 2019 een gebiedsagenda waarin de plannen voor de omgeving Den Haag Centraal worden beschreven. Lees meer via RIS301329.

 2. Stap voltooidOnderzoeken 2021-2022

  De eigenaar van de grond organiseerde bijeenkomsten in oktober 2021 en in juni 2022. Deelnemers konden meedenken over het Planuitwerkingskader (PUK). De gemeente was ook aanwezig om informatie te geven.

 3. Stap voltooidPlan maken 2022/2023

  De gemeente werkt het plan (Planuitwerkingskader) met de voorwaarden voor de bouw verder uit. Bekijk het plan via RIS314089. Gewijzigd Voorstel van het college inzake Planuitwerkingskader Bezuidenhoutseweg 50-58 Gemeente Den Haag (raadsinformatie.nl)

 4. Huidige stapBesluiten Midden 2023
 5. Aankomende stapInspraak 2023

  Als de ontwikkelaar het plan wil uitwerken tot een bouwplan, vraagt hij de gemeente om het plan mogelijk te maken. De gemeente kan hiervoor het bestemmingsplan aanpassen of kiezen voor een andere vervolgprocedure. Het bestemmingsplan ligt dan ter inzage voor inspraak. U kunt het plan bekijken en hierop reageren (zienswijze). U kunt ook bezwaar maken tegen een bestemmingsplan of tegen de andere vervolgprocedure.

 6. Aankomende stapUitvoeren 2023-2024

  Als de gemeente de omgevingsvergunning verleent, kan de bouw starten.

Naast het kantoorgebouw aan de Bezuidenhoutseweg 50 is nu geen doorgang naar het Haagse Bos erachter

Het plan voor Bezuidenhoutseweg 50-58

Het nieuwe gebouw aan de Bezuidenhoutseweg krijgt verschillende functies.

De begane grond wordt voor een deel een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en bezoekers. Hier komt horeca en een buitenruimte aan het Haagse Bos. Op de verdiepingen komen kantoren en CityPop appartementen (hotelkamers). De appartementen zijn voor mensen die tijdelijk een woning zoeken. Bijvoorbeeld omdat ze voor korte tijd in de stad studeren of werken voor internationale organisaties. Deze appartementen hebben extra voorzieningen, zoals een receptie.

Onder het gebouw komt een parkeergarage met veel ruimte voor fietsen. En naast het gebouw komt zoals vroeger weer een route naar het Haagse Bos.

Uitwerken van het plan

De gemeente bekijkt of dit plan past binnen de plannen en wensen van de stad. Zij stelt daarvoor voorwaarden aan de bouw. Die voorwaarden staan in een Planuitwerkingskader (PUK). De gemeente maakt het PUK samen met de eigenaar. Met het PUK kan de eigenaar het plan in detail uitwerken. Om de plannen voor de bouw te kunnen goedkeuren, moet de gemeente het bestemmingsplan aanpassen of een andere vervolgprocedure volgen.

Tijdens bijeenkomsten in oktober 2021 en in juni 2022 konden buurtbewoners en ge├»nteresseerden meedenken over het PUK. De eigenaar van de locatie nodigde iedereen in de omgeving hiervoor uit. De gemeente was ook aanwezig om informatie te geven. Deelnemers aan de bijeenkomst kregen uitleg over het plan en deelden hun idee├źn en adviezen met de gemeente. De reacties zijn verwerkt in het PUK.

Locatie Bezuidenhoutseweg 50-58 in het midden met daar omheen het Emmapark, Haagse Bos, Zandvlietcollege links en SER gebouw rechts (bron: maquette Team V Architectuur)

Meer informatie

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar csnoi@denhaag.nl.