Morgenstond

Hoog, geel bouw in Bouwlust. Voor het gebouw is een autoweg met rijdende auto's en bussen. Voor de straat is een groot stuk gras met een wandel/fietspad, waarop een bewoner van de wijk fietst.
Appartementencomplex in Morgenstond. Het gebouw heeft veel balkons die uitsteken. Op de stoep zijn een paar geveltuinen te zien. Aan de overkant van het gebouw staan bomen.
Lage woonhuizen in Morgenstond. De woningen zijn gemaakt van bruine bakstenen en hebben 3 verdiepingen. Sommige woningen hebben een groot dakterras op de eerste verdieping. Voor de geschakelde woningen is een groot grasveld.
Jongetje speelt op een kabelbaan in Morgenstond. De kabelbaan ligt naast een groene singel. Aan de oever wat het water ligt gras en staan bomen. Aan de overkant van het water is een gebouw met woningen te zien en staan auto's in parkeervakken geparkeerd.
Woonwijk in Morgenstond. De woningen zijn gemaakt van donkergrijze/bruine bakstenen er er is een groot terras op de eerste verdieping De woningen hebben een plat dak. Voor de huizen staat op de oprit een auto geparkeerd.
Straat met aan de ene kant een appartementencomplex en aan de andere kant bomen. Het gebouw heeft 3 verdiepingen en is gemaakt van een lichtbruine baksteen. Aan allebei de kanten van de straat staan auto's geparkeerd.

De wijk Morgenstond ligt in stadsdeel Escamp en heeft 20.462 inwoners (1 januari 2022). Morgenstond wordt omgrensd door de Zuidwoldestraat, Vreeswijkstraat, Loevesteinlaan, de gemeentegrens met Wateringen en de Dedemsvaartweg. Door de vele kleine woningen en laagbouwflats is 53% van de woningen gelabeld voor starters.

Wijkagenda Morgenstond

Morgenstond kreeg in 2023 een wijkagenda. Een wijkagenda is een plan voor de wijk voor de volgende 4 jaar. Bewoners, ondernemers, organisaties in de wijk en de gemeente maakten de agenda. Zij voeren de plannen ook samen uit.

Bekijk wijkagenda Morgenstond

Wijkprofiel Morgenstond

In het wijkprofiel Morgenstond vindt u de belangrijkste informatie over uw wijk. Deze informatie wordt ondersteund met gegevens en verhalen uit de wijk. Het wijkprofiel is de basis voor de wijkagenda.

Bekijk wijkprofiel Morgenstond

Leefbaarheidscirkel

Cijfers over de leefbaarheid in de wijk staan in de leefbaarheidscirkel. Daarin staan alle gegevens over de leefbaarheid in een buurt of wijk bij elkaar. Selecteer bij ‘Wijk’ de wijk Morgenstond (wijk 34). 

In de wijk

Er zijn veel interessante bewonersinitiatieven en organisaties in de wijk. Bekijk waar u aan mee kunt doen.

Morgenstond

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar escamp@denhaag.nl.