Project

Opnieuw inrichten Anna van Buerenstraat

Gestart door Gemeente Den Haag

Daarvoor

Bouwterrein van busplatform bij station Den Haag Centraal

Nu

Veilige, aantrekkelijke toegangsweg

Wat

De gemeente maakte de Anna van Buerenstraat veiliger en aantrekkelijker. Er is betere verlichting, meer groen en fijne zitbanken. Ook is het nu duidelijk waar auto’s moeten rijden.

Waar

Anna van Buerenstraat, onder het Prins Bernhardviaduct.

Waarom

De Anna van Buerenstraat is een belangrijke toegangsweg naar station Den Haag Centraal. Tot voor kort werd de Anna van Buerenstraat gebruikt als een bouwterrein. Nu de werkzaamheden klaar zijn, wordt de openbare ruimte veiliger en aantrekkelijker om te gebruiken.

Wie

Gemeente Den Haag.

Planning

 1. Stap voltooidOnderzoeken 2020/2021
  • 2 juli 2020: de gemeente organiseerde een online bijeenkomst om het voorlopig ontwerp (RIS306861) uit te leggen. Tijdens deze bijeenkomst konden deelnemers hun reactie geven op het ontwerp.
  • 12 juli 2021: de gemeente organiseerde een overleg met de omgeving om het ontwerp uit te leggen.
 2. Stap voltooidUitvoeren 2022/2023
  • In mei 2022 start de aannemer met het opnieuw inrichten van de Anna van Buerenstraat. Omdat onverwacht het dak van de parkeergarage moest worden vervangen, ligt het werk een tijd stil.
  • Vanaf oktober tot midden januari 2023 zijn er weer werkzaamheden aan de Anna van Buerenstraat. De straat is tijdens deze periode voor een deel afgesloten.
  • Hierna duurt het werk onder het Prins Bernhardviaduct ongeveer 5 weken. De tekening van het definitieve ontwerp kunt u aanvragen bij het projectteam via csnoi@denhaag.nl.
 3. Huidige stapAfronden Oktober 2023

  De werkzaamheden aan de Anna van Buerenstraat zijn klaar.

Veilig en groen

De volgende veranderingen maken de Anna van Buerenstraat veiliger en groener:

 • Een goede inrichting met meer ruimte voor groen en betere verlichting.
 • De weg vanuit de parkeergarage New Babylon CS wordt duidelijk aangegeven. Zo wordt het duidelijker waar de auto’s moeten rijden.
 • In de straat zijn dezelfde straatstenen en banken als op het Anna van Buerenplein. En er is extra ruimte voor bomen en struiken in de straat.
De nieuwe banken in de Anna van Buerenstraat

Onderdeel van gebied

Onderdeel van wijk

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar csnoi@denhaag.nl.