Project

Herinrichting Maanweg

Gestart door Gemeente Den Haag

Nu

De Maanweg heeft geen fietspad, fietsen moet op de weg

Straks

Een apart fietspad met meer veiligheid

Wat

De Maanweg krijgt een apart fietspad om de veiligheid in het verkeer te verbeteren. De Maanweg krijgt hiervoor voor een deel een nieuwe inrichting. Er komt een dubbelzijdig fietspad aan de kant van de ecologische zone. Dit is tussen het kruispunt Binckhorstlaan en het kruispunt Melkwegstraat. De kruispunten en stoplichten worden aangepast. Ook het kruispunt Regulusweg zal een beetje anders worden.

Waar

Het werk is op de Maanweg en op de kruispunten met de Binckhorstlaan, Melkwegstraat en Regulusweg.

Waarom

De Maanweg veranderde de afgelopen jaren langzaam van een industrieweg naar een wijkontsluitingsweg. Dit kwam door nieuwe bewoners en ondernemers. Zij gebruiken de Maanweg steeds meer. Om de veiligheid in het verkeer te verbeteren besloot de gemeente om een fietspad te maken. Hiervoor krijgt de Maanweg een nieuwe inrichting. Het gaat nog niet om een definitieve inrichting van de Maanweg. Door mogelijke toekomstige ontwikkelingen kan de situatie nog veranderen.

Wie

De gemeente is de initiatiefnemer van het project. Zij stemde het ontwerp af met de ondernemers van de Maanweg. En met de bewoners en ondernemers uit de omgeving. Op het moment dat de gemeente een voorontwerp heeft vastgesteld in het college wordt de uitvoering aanbesteed. Een aannemer voert het werk dan uit.

Planning

  1. Huidige stapVoorontwerp Maart – december 2023

    De gemeente werkt het voorontwerp uit.

  2. Aankomende stapBesluiten Januari – april 2024

    Het college wordt gevraagd om vaststelling van het voorontwerp.

  3. Aankomende stapOntwerpen Mei – september 2024

    De gemeente werkt het definitief ontwerp uit.

Schetsontwerp voor de Maanweg

Onderdeel van gebied

Onderdeel van wijk

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar binckhorst@denhaag.nl.