Project

Bioswale Pegasusstraat

Gestart door Gemeente Den Haag

Nu

Veel steen in de omgeving van de Pegasusstraat

Straks

Een groene omgeving van de Pegasusstraat

Wat

De Pegasusstraat wordt aangepast door de komst van de ontwikkeling Pegasus en het eenheidsbureau van de politie. Daarbij zet de gemeente maximaal in op groen en klimaatadaptatie. Dit om wateroverlast en hittestress in de toekomst te voorkomen. Het lege stuk grond aan het eind van de Pegasusstraat wordt een ‘bioswale’. Dit is een wateropvang met veel ruimte voor groen en biodiversiteit. Er komt een pleintje om zo goed mogelijk te kunnen genieten van de omgeving.

Waar

Pegasusstraat en het nog lege veldje bij de kruising bij de Komeetweg.

Waarom

Het opnieuw inrichten van de Pegasusstraat is nodig om aan te sluiten op de ontwikkeling Pegasus en het eenheidsbureau van de politie. Bewoners, ondernemers en agenten zullen de straat meer gaan gebruiken. Ook is het belangrijk om de omgeving voor te bereiden op extremer weer, zoals hittestress en klimaatadaptie. De inrichting sluit aan bij de wens van de gemeente om de Binckhorst te veranderen in een groen woon-werkgebied.

Wie

De gemeente is de initiatiefnemer de nieuwe inrichting van de Pegasusstraat. Dit gebeurt samen met de omgeving.

Planning

  1. Stap voltooidOntwerpen Januari 2023 – december 2023

    De gemeente werkt het definitief ontwerp uit.

  2. Stap voltooidVoorbereiden Januari 2024 – juni 2024

    De uitvoering wordt aanbesteed en het bestek wordt opgesteld.

  3. Stap voltooidUitvoeren 2025

    De Pegasusstraat wordt ingericht.

    • Het eenheidsbureau politie wordt opgeleverd.
    • De gemeente richt de Pegasusstraat in.
Impressie van de bioswale aan de Pegasusstraat

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar binckhorst@denhaag.nl.