Project

Bincks Groen

Gestart door Gemeente Den Haag en ontwikkelaars

Nu

Nog weinig groen in de Binckhorst

Straks

Op verschillende plekken in de Binckhorst (tijdelijk) groen

Wat

Verschillende partijen startten eind 2020 met Bincks Groen. In dit project werken de gemeente en ontwikkelaars samen met (toekomstige) bewoners en ondernemers aan een groenere Binckhorst. De plannen worden nu uitgevoerd.

Waar

Binckhorst.

Waarom

Er is nog weinig groen in de Binckhorst.

Wie

Gemeente Den Haag, platform I’M BINCK, de provincie Zuid-Holland en verschillende projectontwikkelaars.

Projecten

I´m Binck werkt samen met verschillende enthousiaste bewoners en ondernemers. Zij voeren de verschillende ideeën om de Binckhorst groener en duurzamer te maken uit. Dit zijn:

CarWeide

Op de hoek van de Binckhorstlaan/Mercuriusweg (de plek waar vroeger de Karwei in de Binckhorst zat), komt een nieuwe plek voor Bincks Groen: de Bincks CarWeide. De plek ontwikkelt zich tot een aantrekkelijke, groene ontmoetingsplek voor bewoners en werkenden in de Binckhorst. Deze wordt onder meer gebruikt als startlocatie van de zogenoemde ‘Binckbakken’. Deze tuinbakken voor tijdelijk groen verhuizen steeds van plek. Ze komen op verschillende versteende plekken en lege terreinen te staan.

Op Bincks CarWeide zijn ook andere bijeenkomsten en activiteiten van Bincks Groen. Zoals de groene hardloop- en wandelroute door de Binckhorst en Laak en een bijenhotel met landschap.

Projecten CarWeide 2023

Vaderdag evenement op de Carweide in de Binckhorst

Bijenhotel en bijenlandschap

Verspreid door de Binckhorst komen bijenhotels met beplanting. Dit kan op daktuinen van te ontwikkelen hoogbouw door ontwikkelaars, maar ook op bestaande daken van ondernemers. En op geschikte plekken in de buitenruimte.

Bewerken grond met schimmels en groen

De roeivereniging gaat vervuiling van de grond tegen door het gebruik van schimmels en groen. Als dit een succes is kan dit ook op andere plekken in en buiten de Binckhorst worden gebruikt.

Groene hardlooproute

Er moet een fijne en veilige hardlooproute door de Binckhorst komen. De route moet door zoveel mogelijk groen in de Binckhorst gaan. En zo min mogelijk pauzes (zoals oversteekplaatsen) hebben. Deze route wordt digitaal en fysiek in de Binckhorst aangegeven. Ook wordt er nagedacht over een prettige wandelroute. Deze gaat langs alle pareltjes van de Binckhorst: van street art tot geschiedenis, van groen tot leuke koffietentjes.

Street Art in de Binckhorst

Tijdelijk en eetbaar groen

Een reizend circus van plantenbakken waarin eetbaar groen groeit. Zij zorgen voor levendigheid en meer groen op de versteende plekken in de Binckhorst. Bewoners en ondernemers adopteren de bakken.

Bestaande daken groener maken

Werk mee aan een ‘showroom’ voor een groen bestaand dak. Aannemers leggen uit wat de voorwaarden zijn om het groene dak te kunnen maken. En ze laten zien hoe zo’n groen dak er uit kan zien.

Onderdeel van gebied

Onderdeel van wijk

Er is nog ruimte voor bewoners en ondernemers om zich aan te sluiten bij 1 van de projecten. Wilt u meedenken en werken aan een groenere Binckhorst? Kijk dan op de website van I’M BINCK.

Heeft u vragen? Neem dan contact op via de website van I’M BINCK of stuur een e-mail naar binckhorst@denhaag.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Binckhorst in Beweging.

Informatiecentrum Binckhorst

Binckhorstlaan 340, iedere woensdag van 12.00 tot 16.00 uur open.