Terugblik informatieavond actieplan Laak

Nieuws

De uitvoering van actieplan Laak startte ongeveer 1 jaar geleden. Tijdens de drukbezochte informatieavond spraken de gemeente en aanwezigen over hoe het gaat met het actieplan. En over de veranderingen rondom parkeren in Laak. Na een kop koffie of thee verzorgd door de vrijwilligers van Trefpunt Laakhage, nam iedereen om 19.00 uur plaats in de gymzaal.  

Stadsdeelwethouder MariĆ«lle Vavier had begrip voor de onrust en zorgen over de aangekondigde veranderingen rond het parkeren in Laak. Zij vertelde dat de gemeente nog even wacht met het aanpassen van de tijden voor betaald parkeren. Ook worden de 2 vergunningsgebieden nog niet samengevoegd. Deze maatregelen horen bij een breder plan om de parkeerdruk in Laak aan te pakken. 

Op 6 februari ging de gemeente in gesprek met de Klankbordgroep actieplan Laak. Binnenkort volgt een volgend gesprek. Tot die tijd blijven de parkeertijden en 2 vergunningsgebieden hetzelfde.

Stadsdeelwethouder Mariƫlle Vavier aan het woord

Voortgang actieplan 

Daarna spraken de aanwezigen over de voortgang van het actieplan. De samenwerking tussen de gemeente en partners is goed. En de 1e resultaten zijn te zien en te merken. De voortgang van de belangrijkste punten verbondenheid, afval en gezondheid werden uitgelicht met een filmpje. U kunt de filmpjes bekijken op YouTube:  

Ook kunt u de voortgang van het actieplan bekijken in PDF op: Actieplan Laak – Voortgang (denhaag.nl).

Bewoners Laak bij de informatieavond

Thematafels 

Tijdens het 2e deel van de avond konden bewoners praten met medewerkers van het programmateam actieplan Laak, het stadsdeel, de politie en andere organisaties. Aan de thematafels zijn verschillende dingen besproken.

Tafel afval:  

  • Verschillende bewoners hebben zorgen over het afval van ondernemers. Zij vinden dat ondernemers beter betrokken moeten worden.   
  • Veel bewoners hebben de gele vuilniszakken goed ontvangen en zijn hier blij mee. Zij willen graag dat de zakken het hele jaar worden uitgedeeld. En dat de Haagse Straatorganisatie (HSO) ook gebruik gaat maken van deze zakken.  

Tafel armoede, gezondheid en verbondenheid:  

  • Verschillende bewoners spraken hun zorg uit over het toenemend aantal mensen in Laak met mentale problemen. De GGD kijkt of hiervoor extra hulp of ondersteuning moet komen.
  • Ook is er veel gesproken over de laaggeletterdheid in Laak. Veel mensen kunnen de taalcursussen niet goed vinden. De gemeente werkt aan een betere aanpak hiervoor. 
  • Bewoners, partners en gemeente gaan een gezondheidsmarkt organiseren over het voorkomen van gezondheidsproblemen. Daarover wordt later dit jaar meer bekend.  

Tafel ondernemers:  

  • Ondernemers hadden vragen over de parkeervergunningen voor hun bedrijf. De bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente kan hen helpen bij het aanvragen van deze vergunningen. 
  • Wethouder Nur Icar werd uitgenodigd voor een werkbezoek aan de ondernemers in Molenwijk. 

Tafel Veiligheid: 

Wethouder Nur Icar in gesprek met bewoners Laak

Afsluiting 

De avond werd afgesloten met een kleine borrel en Javaanse hapjes. De gemeente kijkt terug op een geslaagde avond, ook door de gastvrijheid van Trefpunt Laakhage.  

Nieuwsbrief actieplan Laak

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws over actieplan Laak en volgende bijeenkomsten? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. Dit kan door een e-mail te sturen naar actieplanlaak@denhaag.nl of op de aanmeldpagina.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het actieplan Laak op de pagina: Actieplan Laak.