Succesvolle eerste wijkbijeenkomst wijkagenda Bezuidenhout (Midden Oost)

Nieuws

Bezuidenhout (Midden Oost) krijgt een wijkagenda. De wijkagenda is een plan voor de wijk voor vier jaar. Daarin staan de belangrijkste verbeteringen. Bewoners, ondernemers, wijkpartners en medewerkers van de gemeente maken het plan samen. Ze gaan die verbeteringen ook samen uitvoeren.

In juni 2023 ontvangen wijkbewoners een uitnodiging om de vragenlijst van de wijkagenda in te vullen. De resultaten van de vragenlijst gebruikt de gemeente om de wijkagenda te maken. Bezoekers bespraken tijdens de wijkbijeenkomst de resultaten van de bewonersenquête (vragenlijst). De bijeenkomst bevestigde de resultaten van de vragenlijst. 

Bewoners tijdens de bijeenkomst

Resultaten vragenlijst

1.154 bewoners vulden de enquête in. 344 uit Bezuidenhout Midden en 810 uit Bezuidenhout.

Bekijk de resultaten van de vragenlijst

Onderwerpen bijeenkomst

Bewoners bespraken tijdens de bijeenkomst vaak de openbare ruimte. Die is er niet veel in Bezuidenhout. Bewoners hebben er veel ideeën over. Ook blijkt dat er verschillen zijn tussen Bezuidenhout Midden en Bezuidenhout Oost.

Deze onderwerpen werden ook besproken tijdens de bijeenkomst:

  • verkeersveiligheid
  • schoonhouden van de wijk
  • sociale samenhang
  • jeugd en jongeren
  • prettig wonen

Ook bepaalden de bezoekers welke thema’s extra belangrijk zijn voor de wijk.

Volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst is begin oktober 2023. Dan kunnen bewoners meedenken welke thema’s in de wijkagenda komen. Dat zijn altijd thema’s die genoemd zijn tijdens de eerste bijeenkomst. Over de tweede bijeenkomst krijgen bewoners later meer informatie. Meer informatie over de wijkagenda Bezuidenhout (Midden Oost) staat op www.denhaag.nl/wijkagendabezuidenhout.

Wijkagenda voor andere wijken

Na Bezuidenhout (Midden Oost) krijgt ook Benoordenhout een wijkagenda. Mariahoeve en Marlot en Bezuidenhout (West) hebben al een wijkagenda.

Plannen voor uw wijk

Ook los van de wijkagenda helpt de gemeente u graag met uw plan voor de wijk. Zo kijkt zij of uw idee uit te voeren is. Of een activiteitensubsidie kan krijgen. Lees meer hierover op de pagina Den Haag – Activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen.