Ondernemen in de Binckhorst

Voor ondernemers ligt in de nieuwe Binckhorst een geweldige kans.

Bedrijfsverzamelgebouw Apollo14 in de Binckhorst.
Luchtfoto van Binckhaven in de Binckhorst.
Impressie van Frank Is Een Binck.
Impressie van het gebouw Pegasus.
Impressie van Binck City Park 4.
Bedrijfsverzamelgebouw Apollo14 in de Binckhorst.
Luchtfoto van Binckhaven in de Binckhorst.
Impressie van Frank Is Een Binck.
Impressie van het gebouw Pegasus.
Impressie van Binck City Park 4.

De Binckhorst is in beweging. In samenwerking met investeerders en bedrijven ontstaat een groene en waterrijke wijk, aantrekkelijk om te werken, wonen en recreëren.

Voor ondernemers ligt in de nieuwe Binckhorst een geweldige kans. Dat komt door de gunstige ligging vlakbij de binnenstad, de snelweg en het spoor, Schiphol, Rotterdam-The Hague Airport en de Rotterdamse haven. Bovendien is er veel werkruimte beschikbaar voor aantrekkelijke prijzen.

Meer banen

De gemeente werkt aan een economisch programma voor de nieuwe Binckhorst. Op dit moment zijn er 10.000 banen. De gemeente wil daar 5.000 banen aan toevoegen, door:

  • Extra vierkante meters werkruimte te realiseren: ongeveer 80.000 m2 voor klassieke, ambachtelijke bedrijven. Zittende bedrijven kunnen daardoor uitbreiden en er is ruimte voor nieuwe bedrijven.
  • Ruimte te maken voor innovatieve bedrijven: het gaat om ondernemers die vernieuwen en iets terug willen doen voor de wereld. Dit is de impact economy: vernieuwende bedrijvigheid die een bijdrage levert aan een duurzame en betere wereld (‘doing good and doing business’ en omgekeerd: ‘doing business and doing good’).
  • Te investeren in een aantrekkelijke openbare ruimte en andere voorzieningen zoals horeca en sport, waardoor een levendige ontmoetingsplek is ontstaan voor allerlei ondernemers die zich willen inzetten voor een betere wereld.

Bedrijfsruimte voor start-ups

Er vestigen zich steeds meer start-ups in het gebied. Bijvoorbeeld in de gebouwen:

  • de Caballero Fabriek aan de Binckhaven, een groeikern voor de impact economy
  • bedrijfsverzamelgebouw Apollo 14
  • Bedrijfsverzamelgebouw De Titaan
  • Bink36
  • De Besturing
  • Werkfabriek
Bedrijfsverzamelgebouw Apollo14.

Netwerken en verenigingen

Digitale kaart

In het omgevingsplan Binckhorst is ruimte voor 80.000 vierkante meter extra bedrijfs-werkruimte. Zittende bedrijven kunnen daardoor uitbreiden en er is ruimte voor nieuwe bedrijven. De Binckhorst is de komende 10 jaar flink in ontwikkeling. Dat betekent ook dat sommige oude bedrijfsruimte verdwijnt om plaats te maken voor nieuwbouw. Om deze nieuwe bedrijfsruimte goed te kunnen zien, is er een speciale digitale kaart ontwikkeld.

Droombedrijf starten

De wereld verandert in hoog tempo en in de Binckhorst wordt gewerkt aan deze veranderingen. Niets is aangeharkt of saai in dit gebied. Er is van alles mogelijk voor wie een kans ziet en zijn droombedrijf wil openen. Verder praten? Neem contact op via het e-mailadres binckhorst@denhaag.nl.

Bent u een start-up of impact ondernemer en zoekt u huisvesting in de Binckhaven, toegang tot het netwerk of ondersteuning van de gemeente? Stuur dan een e-mail naar info@impactcity.nl.

Heeft u vragen over de veranderingen in de Binckhorst? Stuur dan een e-mail naar binckhorst@denhaag.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Informatiecentrum Binckhorst

Binckhorstlaan 340, Den Haag. Iedere woensdag van 12:00 tot 16:00 uur geopend.