Tentoonstelling maquette Central Innovation District

Activiteit

Van 28 mei tot en met 21 juni 2024 kunt u in het Atrium Den Haag de maquette zien van het Central Innovation District (CID). De maquette laat zien wat tot 2040 de plannen zijn voor de ruimte buiten en de nieuwe gebouwen in de verschillende deelgebieden: Den Haag Centraal, Laan van NOI, Beatrixkwartier-Bezuidenhout-West en Laakhavens Hollands Spoor.

Voor wie

Bewoners Central Innovation District

Wanneer

28 mei tot 22 juni 2024

Waar

Atrium Den Haag, Spui 70

Iedereen met vragen of ideeën over de ontwikkelingen in de stationsgebieden kan terecht in het Atrium. De gemeente organiseert hiervoor inloopmomenten (datums volgen). Ook blijft de gemeente de maquette gebruiken in gesprekken met de buurt. Bijvoorbeeld over de plekken waar gebouwd kan worden, maar ook waar mensen ruimte zien voor kantoren, scholen, winkels, speelterreinen en plekken om te ontspannen. Heeft u geen tijd om langs te komen, maar wel vragen of ideeën? Stuur dan een e-mail naar: cid@denhaag.nl.

Maquette van het Central Innovation District in het stadhuis van Den Haag.
Maquette van het Central Innovation District in het stadhuis

Meer informatie over het CID

Steeds meer mensen willen wonen, werken en ontspannen in Den Haag. Daarom maakt de gemeente in het CID ruimte voor toekomstige en huidige inwoners, studenten, ondernemers, professionals en bezoekers. De komende 20 jaar komen er 20.500 nieuwe woningen, nieuwe kantoren en voorzieningen. Met meer groen in de buitenruimte en plekken om elkaar te ontmoeten. Er komt een bijzondere mix van rust, sfeer en drukte. De gemeente bouwt niet zomaar woningen, kantoren en voorzieningen, maar bouwt wijken met Haagse karakters. Voorzieningen, zoals zorg, winkels, sport, cultuur en parken, zijn in 15 minuten te bereiken. Lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer.

Meer ruimte voor voetgangers en fietsers

De gemeente zet in op duurzaamheid en gaat anders om met energie en verkeer. De voetganger en de fietser komen op 1. Er komen prettige wandel- en fietsroutes en nog betere aansluitingen met het openbaar vervoer. Zo worden de straten veiliger, gezonder en schoner. En is er meer ruimte voor groen en natuur, waardoor het gebied fijn en aantrekkelijk wordt om te bewegen, spelen en ontspannen. 

Economische vernieuwing

Als (inter)nationale kennisstad gaat de gemeente voor economische vernieuwing. In het gebied zijn al veel grote en kleine bedrijven, kennisinstellingen, non-gouvernementele organisaties (ngo’s), onderwijs- en onderzoekinstellingen, start-ups, scale-ups en overheidsorganisaties. De gemeente wil de aantrekkingskracht voor talent, bedrijven en kennis versterken, waardoor nieuwe banen ontstaan. Door deze combinatie kunnen ook toekomstige generaties wonen, werken, leren en ontmoeten in het CID. Samen met de stad werkt de gemeente aan de ontwikkeling van een gebied dat de economische concurrentie met het buitenland aankan.

Samen met de stad

Iedereen met vragen of ideeën over de ontwikkelingen kan terecht in het Atrium. De gemeente organiseert hiervoor inloopmomenten (informatie volgt). Ook blijft de maquette gebruikt worden in gesprekken met de buurt. Bijvoorbeeld over de plekken waar gebouwd kan worden, maar ook waar mensen ruimte zien voor kantoren, voorzieningen, openbaar groen of plekken om te spelen en ontspannen. Geen tijd om langs te komen? Stuur uw ideeën naar cid@denhaag.nl.

Doe mee met de CID Dagen 2024

Wilt u meepraten en meedenken over ontwikkelingen in het CID of over speciale onderwerpen zoals groen, mobiliteit of voorzieningen? Na de zomervakantie organiseert de gemeente weer CID Dagen. Houd de website in de gaten voor het programma of meld u aan voor de digitale nieuwsbrief.

Maquette van het CID (Central Innovation District) in het stadhuis