Deepak Mahabier: “Ik hou van de kleurrijke bewoners die hier binnenlopen”

Met 13 knipplekken is het een drukke bedoening in de barbershop van Deepak Mahabier in Laak, Magic Hairz. Opscheren, vormpjes, strakke baarden, de kale overloop, streepjes in de wenkbrauwen, de heren verstaan hun vak. Een deel van de stoelen wordt bemand door leerlingen, vaak jongens van de straat die wat sturing nodig hebben en graag met hun handen werken.

Deepak Mahabier

Druk en gezellig

“Toen ik 12 jaar geleden een verblijfsvergunning kreeg begon ik gelijk m’n eigen barbershop. Ik leerde het vak aan mijn neef en al gauw leerde ik het aan jongeren zonder enige ervaring. Het is hier altijd druk en gezellig. Jongens komen soms van heinde en verre om bij mij het vak te leren, ze zien via social media hoe leuk het hier is. Aan een zaak vol jongeren, klanten en kappers heb ik m’n handen vol. Ik hou de kwaliteit goed in de gaten en zorg dat korte lontjes hun kalmte bewaren. Ik ben hier altijd, ga nauwelijks op vakantie.

Deepak Mahabier in de barbershop

Laak is een geweldige wijk. Ik hou van de kleurrijke bewoners die hier binnenlopen. Het is nooit saai. Het lijkt hier wel een buurthuis. Mijn bijdrage aan Laak is dat iedereen er een beetje goed bij loopt, haha, en dat ik jongeren een vak leer waarmee ze voor zichzelf kunnen beginnen. Elke week heb ik weer nieuwe leerlingen over de vloer. Soms ontbreekt het aan discipline of denken ze dat ze de hele dag kunnen blowen. Maar tijdens het werk wil ik ze fris aan de stoel hebben staan. Ik heb een naar verleden en destijds had men geduld met mij. Nu heb ik ook geduld met hen. Ik hou van die dynamiek, het zijn uiteindelijk allemaal leuke jongens.

Deepak Mahabier voor barbershop Magic Hairz

Statiegeldblikjes

Parkeren en afval op straat zijn de actiepunten in Laak die ik graag zie verbeteren. Ondernemers kennen elkaar en we bespreken het afvalprobleem. De laatste tijd zie ik veel opengescheurde vuilniszakken voor mijn winkel. Zijn het niet de meeuwen, dan zijn het mensen die ’s nachts op zoek zijn naar statiegeldblikjes. De vuilnismannen zijn klant bij mij; ze hebben mij geholpen met opruimen.

Laak is een hele leuke wijk. Er is levendigheid en altijd een praatje. Voor mij mag Laak blijven zoals het is, ik vind het hier geweldig.”