Project

Vernieuwing station Laan van NOI

Gestart door Gemeente Den Haag en het Rijk

Nu

Oud station met weinig voorzieningen en geen prettige openbare ruimte

Straks

Een volwaardig ov-knooppunt met een aantrekkelijk stationsplein en passende voorzieningen

Voor de vernieuwing van station Laan van NOI werken de gemeente Leidschendam-Voorburg en Den Haag, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), NS, ProRail, HTM en RET samen aan een onderzoek (MIRT-verkenning). Kijk voor de laatste informatie hierover op de website: Home | Knooppuntlaanvannoi.

Geplande evenementen

Wat is er gedaan?

 1. 10 april 2024 – Participatiebijeenkomst MIRT-Verkenning station Laan van NOI

  Woensdag 10 april 2024 was er een bijeenkomst over de vernieuwing van station Laan van NOI tot een volwaardig OV-knooppunt. Tijdens de bijeenkomst kregen bezoekers een toelichting op het onderzoek. Ook konden bezoekers vragen stellen en aandachtspunten, wensen en ideeën delen. De bijeenkomst was in de Koningkerk in Voorburg.

  Plannen stationsgebied Laan van NOI

  Er zijn plannen om het stationsgebied Laan van NOI te ontwikkelen tot een aantrekkelijk woon- en werkgebied. De vernieuwing van het station is daar een belangrijk onderdeel van. Over het onderzoek dat hiervoor gestart is, was op 10 april 2024 de 1e participatiebijeenkomst.

  Vernieuwing station Laan van NOI

  Station Laan van NOI is deel van de Oude Lijn, de spoorlijn tussen Leiden en Dordrecht.

  In dit deel van Zuid-Holland is de komende jaren een grote groei in economie. Er komen ook meer mensen, woningen en voorzieningen.  Dit vraagt om goed openbaar vervoer in een prettige leefomgeving. Daarom komen er nieuwe stations (Rijswijk Buiten, Schiedam Kethel, Rotterdam Van Nelle, Dordrecht Leerpark) en gaan er meer treinen rijden tussen Den Haag en Dordrecht. Ook worden de 4 bestaande knooppunten verbeterd (Leiden Centraal, Laan van NOI, Schiedam Centrum en Dordrecht). 

  Samenwerken aan volwaardig OV-knooppunt

  ProRail, NS, RET, HTM, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Den Haag werken samen aan station Laan van NOI. Het doel is om straks een volwaardig OV-knooppunt te maken met een aantrekkelijke openbare ruimte en passende voorzieningen voor de reizigers en omwonenden. 

  Lees meer over het project op de website: Home | Knooppuntlaanvannoi

 2. 14 maart tot 30 april 2024 – Vragenlijst toekomst Oude Lijn en station Laan van NOI

  Iedereen die woont of werkt langs de Oude Lijn of die veel reist over dit spoortraject (de spoorlijn tussen Leiden, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht) kon tussen 14 maart en 30 april 2024 een vragenlijst invullen.

  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, ProRail en de gemeenten Leiden, Den Haag, Schiedam en Dordrecht onderzoeken de mogelijkheden voor de spoorlijn. In de online vragenlijst kon u voorkeuren aangeven en meedenken over onderwerpen als:

  • Waar moet de overheid in investeren op en rond het spoor tussen Leiden en Dordrecht?
  • Waar moet bij station Laan van NOI meer en minder ruimte voor komen?

  Meer informatie

  Het onderzoek voor het verbeteren van de Oude Lijn is een gezamenlijk project van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, ProRail en de gemeenten Leiden, Den Haag, Schiedam en Dordrecht.

  Kijk voor meer informatie op: MIRT-verkenning Oude Lijn | MIRT trajecten.

Heeft u vragen over het project? Stuur dan een e-mail naar contact@knooppuntlaanvannoi.nl.