Veranderingen van betaald parkeren in Laak gaan niet door

Nieuws

De aanpassing van de tijden voor het betaald parkeren in Laak gaat niet door. Ook worden de 2 vergunningsgebieden in Laak niet samengevoegd. Daardoor blijven de tijden in Laakkwartier: maandag tot en met zondag 18:00 tot 24:00 uur. En in Laakhaven maandag tot en met zaterdag 09:00 tot 24:00 uur en zondag 13:00 tot 24:00 uur.

Sommige bewoners waren blij met de veranderingen. Omdat in hun straat overdag veel auto’s parkeren van buiten de wijk. Maar de meeste bewoners en ondernemers in Laak waren het niet eens met de veranderingen. De gemeente begrijpt hun zorgen en besloot daarom om de veranderingen voorlopig niet uit te voeren. De aanpassing van de tijden voor het betaald parkeren is 1 van de maatregelen om de parkeeroverlast aan te pakken.  

De gemeente kan de andere maatregelen pas nemen als er een nieuw vergunningensysteem is. Het nieuwe vergunningensysteem is waarschijnlijk in 2025 klaar. Dan gaat de gemeente opnieuw kijken welke maatregelen zij kan nemen om de parkeeroverlast in Laak te verlagen.

Terugbetaling vergunning

Heeft u door de veranderingen een parkeervergunning gekocht? Dan kunt u die vergunning opzeggen. U krijgt dan uw geld terug. Stuur een e-mail naar parkerenlaak@denhaag.nl en noem in het onderwerp ‘opzeggen parkeervergunning Laak’.

Alle bewoners en ondernemers in Laak krijgen hierover binnenkort een brief.