Parkeren Laak blijft nog hetzelfde

Nieuws

In januari stuurde de gemeente een brief naar mensen met een parkeervergunning in Laakkwartier en Laakhaven. De gemeente wil deze 2 vergunningsgebieden samenvoegen. En in heel Laak het betaald parkeren ook overdag invoeren.

Tijdens een bewonersbijeenkomst op 24 januari vertelde stadsdeelwethouder Mariƫlle Vavier dat de gemeente voorlopig wacht met de veranderingen van het parkeren. De gemeente is nu in gesprek met de Klankbordgroep actieplan Laak over de maatregelen. Zolang die gesprekken er zijn, blijven de parkeertijden en de 2 vergunningsgebieden hetzelfde.

Hieronder leest u een aantal veelgestelde vragen over de veranderingen van parkeren in Laak.

Wat verandert vanaf 1 maart 2024? 

Op 1 maart 2024 verandert er niets. De vergunningsgebieden en de tijden van het betaald parkeren in Laak blijven nog hetzelfde.

Ik was blij met de nieuwe regels, omdat ik overdag nooit mijn auto kwijt kan. Gaan de nieuwe tijden voor het betaald parkeren nu niet meer door? 

De gemeente is in gesprek met de klankbordgroep van actieplan Laak. Zolang die gesprekken duren, blijven de parkeertijden en de 2 vergunningsgebieden hetzelfde.

Wat is de klankbordgroep actieplan Laak? 

Sinds april 2023 is er een klankbordgroep voor het actieplan Laak. In deze groep zitten vertegenwoordigers van alle bewoners- en ondernemersgroepen en wijken. De groep praat met de stadsdeeldirecteur, wethouders en burgemeester. Ze bespreken dan hoe het gaat met het actieplan. En nu bespreken zij ook de zorgen en vragen over de voorgenomen parkeerregels.  

Bij mij in de straat hing al een bord met informatie over de nieuwe tijden. Wat gebeurt daarmee?

Deze borden zijn inmiddels weg. De oude borden zijn weer terug.

Ik heb al een parkeervergunning aangevraagd en betaald. Krijg ik nu mijn geld terug?  

Daarvoor zoekt de gemeente nu naar een oplossing. Zij neemt daarover contact met u op. 

Ik wil graag meepraten en meedenken over de parkeerregels in Laak. Hoe kan ik dat doen? 

Dit kan via de bewonersorganisaties (of bewonersinitiatief) in Laak:  

Andere vragen

Heeft u nog andere vragen over parkeren in Laak die hier niet tussen staan? Stuur dan een e-mail naar parkerenlaak@denhaag.nl. Of bel de gemeente op telefoonnummer 14070. Meld hierbij: ‘Wijziging betaald parkeren Laak’.