Laakhavens: Lief & Leed in Hagemeyer flat

Nieuws

Bewoners van de Hagemeyer flat in Laakhavens hebben sinds kort hun 1e Lief & Leedgangmaker. Een Lief & Leedgangmaker is een bewoner die een geldpotje beheert. De reacties zijn positief. Mensen zijn verrast door de leuke contacten die het oplevert. Het is de bedoeling dat iedere galerij in de flat binnenkort een eigen geldpotje heeft.

In een Lief & Leedstraat of flat beheren 1 of meerdere bewoners een geldpotje. Van het geld kunnen zij bijvoorbeeld een fruitmand voor een zieke buurvrouw betalen. Of een bos bloemen voor een jarige buurman. Op die manier leren buren elkaar beter kennen en kijken zij vaker naar elkaar om.

Meld u aan als gangmaker

In april 2024 gaat de gemeente op zoek naar Lief & Leedgangmakers voor de andere grote flat aan de Neherkade: de Lamel. Wilt u ook een Lief & Leedpotje in uw flat of straat? Meld u dan aan bij projectleider Nidal. Stuur een e-mail naar nidal@liefenleedstraten.nl.

Onderdeel van actieplan Laak

Lief & Leed in de 2 flats aan de Neherkade zijn 1 van de acties uit actieplan Laak. Doel van het actieplan is om alle problemen in Laak tegelijk aan te pakken. Samen met andere organisaties en bewoners. Door de Lief & Leedstraten hebben buren vaker contact en voelen zij zich meer verbonden met hun wijk. Laak heeft nu 70 Lief & Leedstraten.