Wijnhaven weer toegankelijk voor fietsers en voetgangers

Nieuws

De Wijnhaven is weer toegankelijk voor fietsers en voetgangers. En de werkzaamheden aan de openbare ruimte in het gebied zijn bijna klaar. In oktober 2024 plant de gemeente extra bomen. Dan is de Wijnhaven helemaal af. 

De openbare ruimte van de Wijnhaven was toe aan onderhoud en is verbeterd. Tussen januari en mei 2024 werkte de gemeente aan de buitenruimte. Er is nu:

  • meer groen
  • bankjes
  • nieuwe bestrating
  • Dunea watertappunt

Vernieuwingen Wijnhaven 

De gemeente verving de donkergrijze hardsteen voor straatbakstenen. Dit sluit beter aan op de rest van het Spuikwartier en de binnenstad. De trambaan aan de Wijnhaven heeft andere straatbakstenen. Zo herkennen bezoekers de trambaan beter. 

Ook pakte de gemeente het groen in de Wijnhaven aan. De huidige bomen worden aangevuld met nieuwe bomen: berken, iepen en lindes. De gemeente plant de bomen in oktober. Onder de bomen komen vakken met planten. Aan sommige lange zijdes komen banken zonder rugleuning.

De Wijnhaven blijft een voetgangersgebied waar fietsers te gast zijn. De informele fietsroute Kalvermarkt- Uilebomen blijft ook in de vernieuwde Wijnhaven bereikbaar en vrij van hindernissen.

Wijnhaven