Raad stemt in met plannen voor locatie voormalig Koninklijk Conservatorium

Nieuws

De gemeenteraad stemde 16 februari 2024 in met de plannen voor een nieuwe kantoor van de ANWB en een rijkskantoor. Deze 2 gebouwen komen op de plek van het Koninklijk Conservatorium.

Langs de Utrechtsebaan komt het nieuwe kantoor van de ANWB. Het nieuwe gebouw is ongeveer 42 meter hoog. Naast kantoren is er ook ruimte voor:

  • passage voor publiek
  • koffiebar
  • ANWB-winkel
  • vergadermogelijkheden
  • werkplaats voor kinderfietsen

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling) over het nieuwe kantoor: ‘Op de plek van het oude Koninklijk Conservatorium verwelkomen we een belangrijke werkgever in Den Haag, de ANWB. Daarnaast komt er een nieuw en duurzaam kantoor voor het Rijk, al sinds jaar en dag een andere belangrijke werkgever in onze stad. Deze mensen komen te werken in het nieuwe economische hart van de stad, het Central Innovation District. Die ontwikkeling moet wel hand in hand gaan met goede leefbaarheid. Daarom ben ik blij dat hier naast deze kantoren ook onder andere groen, horeca en parkeerplaatsen voor de buurt komen.’

Levendig park en parkeergarage

Er komt een levendig park tussen de 2 nieuwe gebouwen. Het Rijk en de ANWB willen het park samen met de buurt ontwerpen. Zodat het voor iedereen aantrekkelijk is om er te wandelen en ontspannen. Onder het park komt een parkeergarage. Een deel hiervan is openbaar, zodat bezoekers en ook buurtbewoners de garage kunnen gebruiken.

Rijkskantoor met openbare stadslobby

Naast het nieuwe ANWB-kantoor, op de hoek van de Prinses Beatrixlaan/Juliana van Stolberglaan, komt een nieuw rijkskantoor. Dit gebouw wordt 76 meter hoog. Beneden in het rijkskantoor komt een stadslobby. Dit ontmoetingsplein is toegankelijk voor rijksambtenaren en publiek. Het is nog niet bekend welke rijksinstantie in het nieuwe gebouw komt.

Gebiedsontwikkeling Central Innovation District

De plannen voor de nieuwe kantoren zijn onderdeel van de plannen voor het Central Innovation District (CID). Dit is het gebied tussen en rondom de 3 Haagse intercitystations (Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI). In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van het nieuwe economische hart van de stad. Lees meer over het het CID op de pagina Central Innovation District – Projecten – Den Haag.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie het Ontwerp-bestemmingsplan Juliana van Stolberglaan 1 (RIS315969) en het beeldkwaliteitsdocument (RIS317783).

CID nieuwsbrief

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CID nieuwsbrief! De digitale nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.