Paxhaven open voor publiek

Nieuws

Door de ballenlijn uit het water te halen heeft wethouder Anne Mulder gisteren officieel de Haagse Paxhaven geopend. De haven maakt deel uit van de recent vernieuwde groene stadsentree naar het centrum van Den Haag en het nationale park Hollandse Duinen, het is een aanleg- en opstapplek voor kleine boten. In 2024 wordt ook nog een informatiepunt met invalidentoilet gerealiseerd bij de haven.

Naam

Om de nieuwe haven van een naam te voorzien is vorig jaar een prijsvraag gehouden. Uiteindelijk is voor de naam ‘Paxhaven’ gekozen uit 269 aanmeldingen. De jury gaf aan dat de naam pax, ‘vrede’ in het Latijn, perfect bij Den Haag als stad van vrede en recht past. Ook is de naam in veel talen gemakkelijk uit te spreken.

Wethouder Anne Mulder opent de Paxhaven
Wethouder Anne Mulder opent de Paxhaven

Groene stadsentree

In 2022 is de vernieuwde Koekamp opgeleverd, de groene stadsentree van Den Haag. Er zijn nieuwe bomen geplant, betere wandel- en fietspaden aangelegd en het water aan de stationzijde van het Hertenkamp is verlegd.

Gebiedsontwikkeling Central Innovation District

De Paxhaven is een project in Den Haag Centraal en onderdeel van het Central Innovation District (CID). Dat is het gebied tussen en rondom de 3 Haagse intercitystations (Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI). In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van het nieuwe economische hart van de stad. Lees meer over het CID op de pagina Central Innovation District – Projecten – Den Haag.

Meer informatie

Lees meer over het project en de planning op de pagina Paxhaven: haven en informatiepunt aan de Prinsessegracht – Projecten – Den Haag

CID nieuwsbrief

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CID nieuwsbrief! De digitale nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.