Omgeving Den Haag Centraal: nieuwe ideeën voor toekomst

Nieuws

De gemeente organiseerde op 18 april 2023 een bijeenkomst over de toekomst voor omgeving Den Haag Centraal. Bijna 160 bewoners en belanghebbenden dachten mee over het gebied. De nieuwe ideeën komen zoveel mogelijk in de plannen.

De workshops gingen vooral over verkeer (mobiliteit). En hoe de buitenruimte en gebouwen eruit moeten komen te zien (beeldkwaliteit).

Ook konden bezoekers hun zorgen, wensen en ideeën geven. Tijdens een presentatie legde de gemeente uit waarom er voor dit gebied een toekomstplan (ontwikkelvisie) komt. En wat tot nu toe de plannen zijn voor de omgeving van station Den Haag Centraal.

Heeft u de bijeenkomst van 18 april 2023 gemist? Op donderdag 11 mei 2023 organiseert de gemeente een online bijeenkomst.  

Volgende bijeenkomsten

Op 25 mei organiseert de gemeente een vervolgbijeenkomst over een aantal onderwerpen. U kunt dan als groep, per onderwerp, een advies geven. Dit advies gebruikt de gemeente voor de toekomstplannen van het gebied.

Gebiedsontwikkeling Central Innovation District

Het deelgebied Den Haag Centraal is onderdeel van het Central Innovation District (CID). Dat is het gebied tussen en rondom de 3 Haagse intercitystations (Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI). In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van het nieuwe economische hart van de stad. Lees meer over het CID op de pagina Central Innovation District – Projecten – Den Haag.

Meer informatie

Lees meer over de plannen voor Den Haag Centraal op de pagina Toekomstplan voor Den Haag Centraal – Projecten – Den Haag

CID nieuwsbrief

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CID nieuwsbrief! De digitale nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.