Meer sporten voor jongeren in Laak

Nieuws

Er komen meer mogelijkheden om te sporten voor jongeren in Laak. In het stadsdeel zijn maar weinig sportclubs, terwijl veel inwoners wel graag meer willen sporten. Dat geldt vooral voor jongeren. Daarom komt er nog dit jaar een nieuwe gymboxx in het Schipperskwartier (Bontekoekade).

Een gymboxx is een container met fitnessapparatuur. Ontworpen om binnen de container, maar ook daarbuiten, te trainen. Lees meer over de gymboxx op Gymboxx Outdoor Gym’s.

Gymboxx in Transvaal

Sporten voor jongeren en volwassenen

Bij de gymboxx is begeleiding van de jongerenwerkers van Wijkz. Het is de bedoeling dat 30 tot 70 jongeren de gymboxx in het Schipperskwartier elke week kunnen gebruiken. Ook in het Puntpark (Molenwijk) en het Laakveld (Laak Centraal) komen gymboxxen. Volwassenen kunnen de sportcontainers ook gebruiken. 

Streetsport in Laak

Ook komt er meer aanbod van streetsport op de verschillende playgrounds in Laak. En er starten binnenkort (kick)bokslessen voor jongeren in Molenwijk.

Actieplan Laak

Sporten en kansen bieden aan jongeren zijn belangrijke onderdelen van actiepunt gezondheid in actieplan Laak. Daarom maakt de gemeente hiervoor extra geld vrij.