Koningin Julianaplein: bouwen is mogelijk

Nieuws

De bouw van het Koningin Juliaplein (KJ-plein) is een stap dichterbij. Het college stemde in met een voorstel om dit plan te herstellen.

In het voorstel leveren de gemeente en Ontwikkelcombinatie KJ-plein beide een bedrag van € 3 miljoen. Hiermee willen zij het probleem oplossen dat is ontstaan door onder andere de inflatie en de gestegen bouwkosten. Hierdoor kan het bouwplan op het KJ-plein waarschijnlijk doorgaan. Er komen dan 396 nieuwe woningen en een nieuwe stadshal naast station Den Haag Centraal. Op het plein komt ook meer groen en een paviljoen.

Niet zonder voorwaarden

De situatie op het KJ-plein is bijzonder. Onafhankelijk onderzoeksbureau PWC liet zien dat het leveren van een eenmalig bedrag financieel de verstandigste oplossing is. Aan het geld van de gemeente zitten wel voorwaarden. De ontwikkelaar mag geen winst maken op het bedrag. Het geld komt nadat de bouw is gestart en er 12 maanden achter elkaar is gebouwd.

Het voorstel gaat nu naar de gemeenteraad. Op 30 maart 2023 wordt hierover besloten. Als zij akkoord gaat, zal de bouw op het KJ-plein eind 2023 of begin 2024 beginnen.

Lees meer: Na 20 jaar praten eindelijk nieuwbouw naast Den Haag Centraal – Omroep West

Impressie Koningin Julianaplein

Gebiedsontwikkeling Central Innovation District

Herontwikkeling KJ-plein is een project in Den Haag Centraal en onderdeel van het Central Innovation District (CID). Dat is het gebied tussen en rondom de 3 Haagse intercitystations (Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI). In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van het nieuwe economische hart van de stad. Lees meer over het CID op de pagina Central Innovation District – Projecten – Den Haag.

Meer informatie

Lees meer over het project en de planning op de pagina Herontwikkeling Koningin Julianaplein – Projecten – Den Haag

CID nieuwsbrief

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CID nieuwsbrief! De digitale nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.