Haagse gemeenteraad stemt in met ontwerp Verlengde Velostrada

Nieuws

De gemeenteraad stemde op 25 januari 2024 in met het ontwerp voor een deel van de Verlengde Velostrada. Daarmee is de besluitvorming in beide gemeenten afgerond. Het college van Leidschendam-Voorburg gaf vorig jaar al groen licht op het ontwerp voor de 2e schakel. Er komen onder andere extra voetpaden, een nieuw stuk fietspad en park langs het spoor en een nieuw fiets- en voetgangersviaduct over de spoorlijn Den Haag – Utrecht. Daarnaast komt er veel groen langs de route zelf.

In 2023 lag het voorontwerp voor de Verlengde Velostrada ter inzage, waarop 27 reacties zijn binnengekomen. Er zijn op basis van die reacties geen aanpassingen gemaakt in het ontwerp. In de Nota van Beantwoording leest u terug wat de opmerkingen en vragen waren. En hoe beide gemeentes hierop hebben geantwoord.

De voorbereidingen voor de aanleg kunnen nu beginnen. Beide gemeenten werken de plannen verder uit. Naar verwachting start in 2025 de aanleg in Voorburg. Later volgt de uitvoering in Den Haag. Bekijk de planning op de projectpagina.

Gebiedsontwikkeling Central Innovation District

Deze nieuwe fietsroute loopt van de Binckhorstlaan tot aan de Laan van NOI. Een deel van de Verlengde Velostrada gaat door het Central Innovation District (CID). Dat is het gebied tussen en rondom de 3 Haagse intercitystations (Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI). In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van het nieuwe economische hart van de stad. Lees meer over het CID op de pagina Central Innovation District – Projecten – Den Haag.

Meer informatie

Lees meer over het project en de planning op Verlengde Velostrada – Projecten – Den Haag

CID nieuwsbrief

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CID nieuwsbrief! De digitale nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.