Gemeente krijgt € 50.000 voor woningen Leeghwaterplein

Nieuws

De gemeente krijgt € 50.000 van de Provincie Zuid-Holland. Het geld is voor ongeveer 120 tijdelijke woningen op het Leeghwaterplein. Anne Koning (Provincie Zuid-Holland) gaf de cheque aan wethouder Martijn Balster en projectleider Timo Wagteveld.

Anne Koning overhandigt cheque aan wethouder Volkshuisvestiging Martijn Balster en projectleider Timo Wagteveld
Anne Koning geeft de cheque aan wethouder Volkshuisvestiging Martijn Balster en projectleider Timo Wagteveld.

De woningen zijn voor starters, studenten en statushouders en zijn onderdeel van het Doorbraakplan 2022. Studenten van de Haagse Hogeschool maakten de ontwerpen voor de woningen. De bouw begint naar verwachting in het 4e kwartaal van 2023 en de woningen blijven 10 jaar staan.

Project Stadmaken

Op het Leeghwaterplein komt ook een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen organiseren. Stadmaken startte met bewoners, MegaStores, Laaktheater en studenten van de Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan en de Koninklijke Academie voor de Kunsten. Zij denken samen na over een plek om elkaar te ontmoeten en het groener maken van de buitenruimte. De samenwerking begon in februari 2022.

Gebiedsontwikkeling Central Innovation District

De bouw op het Leeghwaterplein is een project in Laakhavens Hollands Spoor en onderdeel van het Central Innovation District (CID). Dat is het gebied tussen en rondom de 3 Haagse intercitystations (Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI). In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van het nieuwe economische hart van de stad. Lees meer over het CID op de pagina Central Innovation District – Projecten – Den Haag.

Meer informatie

Lees meer over het project en de planning op de pagina Tijdelijke invulling Leeghwaterplein – Projecten – Den Haag

CID nieuwsbrief

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CID nieuwsbrief! De digitale nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.