Binckhorst van de toekomst: 1e resultaten vragenlijst en Binckmarkt XL

Nieuws

De gemeente wil weten hoe de Binckhorst er volgens bewoners, en ondernemers en geïnteresseerden uit moet zien in 2050. Belanghebbenden dachten op verschillende manieren mee. Zo gaven 140 aanwezigen hun reactie tijdens de Binckmarkt XL. En vulden ongeveer 400 personen een online vragenlijst in over de Binckhorst van de toekomst. De 1e resultaten zijn nu bekend.

De reacties op de Binckmarkt XL gaven veel nieuwe inzichten en ideeën. Maar laten ook zien wat bewoners en geïnteresseerden belangrijk vinden voor het gebied. Bijvoorbeeld:

  • Er moet veel groen en water komen in de wijk. Bijvoorbeeld een park langs de Trekvliet of ander groen in de buurt. 
  • Er moeten genoeg voorzieningen zijn in de wijk.
  • Ruimte voor fietsers en voetgangers is belangrijk. Maar er moet ook ruimte zijn voor de auto, ook om te parkeren.
  • Goede verbinding tussen de Binckhorst en wijken eromheen.
  • Het karakter en identiteit van de Binckhorst moet blijven. De wijk is nu rommelig, maar vormt wel een goede basis voor de doorontwikkeling.
  • De Binckhorst moet een wijk worden waar een wij(k)gevoel heerst. Maar waar je ook privacy hebt van je eigen woning en omgeving.

Wilt u een uitgebreide samenvatting van de reacties en ideeën lezen? Bekijk dan de Terugkoppeling Binckmarkt en Online-Stemwijzer (PDF).

Resultaten online vragenlijst

Bij de online vragenlijst gaven ongeveer 400 deelnemers antwoord op 13 meerkeuzevragen. Met als doel een idee krijgen wat voor soort wijk de Binckhorst in 2050 moet worden. De antwoorden van de deelnemers leidden tot 1 van de 4 scenario’s (schetsontwerpen) voor de wijk. Met 65% kwam het grootste gedeelte van de deelnemers uit op het ontwerp ‘Individueel wijkleven’. Dit ontwerp betekent:

  • Bewoners voelen zich verbonden met de Binckhorst, maar willen ook lekker hun eigen ding doen.
  • Het is prettig dat bewoners de dagelijkse boodschappen in de buurt kunnen halen.
  • De focus ligt op het eigen gezin. Een eigen huis met een tuin is daarom fijn.
  • Bewoners wonen het liefst in een wijk waar wonen en werken van elkaar gescheiden zijn.

Wilt u een uitgebreide samenvatting van de uitkomsten van de online vragenlijst bekijken? Lees dan de Terugkoppeling Binckmarkt en Online-Stemwijzer (PDF).

De gemeente gebruikt de resultaten voor de ontwikkeling van de gebiedsvisie voor de Binckhorst. Daarin worden zoveel mogelijk wensen en dromen meegenomen. In oktober volgt weer een Binckmarkt XL. Dan worden de keuzes toegelicht die tot nu toe zijn gemaakt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: denhaag.nl/binckhorst2050.