Belangrijke stap voor ontwikkeling Laakhavens Hollands Spoor

Nieuws

In de volgende 20 jaar verandert er veel in het gebied Laakhavens Hollands Spoor. Het wordt een fijn stuk stad om te wonen, werken, studeren, winkelen en ontspannen. In het hart van de Laakhavens komt een groot park. De Haagse gemeenteraad stemde december 2022 in met de Ontwikkelvisie. Daarmee start de ontwikkeling van het gebied. 

In Laakhavens Hollands Spoor komen de de volgende 20 jaar ongeveer 9.000 duurzame nieuwbouwwoningen. Deze woningen moeten geschikt zijn voor veel groepen Hagenaars. Zoals gezinnen, studenten, starters en stellen die samenwonen. Maar ook ouders waarvan de kinderen uit huis zijn en ouderen. Er zijn steeds meer 1- en 2-persoonshuishoudens. Daarom komen er ook kleinere woningen. 

Toekomst Laakhavens Hollands Spoor

De ontwikkelvisie voor Laakhavens Hollands Spoor maakte de gemeente samen met:

  • bewoners
  • ondernemers
  • ontwikkelaars
  • (natuur)verenigingen
  • bedrijven

Ook de komende jaren werken de partijen samen aan de toekomst voor Laakhavens Hollands Spoor.

Gebiedsontwikkeling Central Innovation District

Het deelgebied Laakhavens Hollands Spoor en onderdeel van het Central Innovation District (CID). Dat is het gebied tussen en rondom de 3 Haagse intercitystations (Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI). In het CID werkt de gemeente samen met de stad aan de ontwikkeling van het nieuwe economische hart van de stad. Lees meer over het CID op de pagina Central Innovation District – Projecten – Den Haag.

Meer informatie

Lees meer over de plannen voor Laakhavens Hollands Spoor op Toekomstplan voor Laakhavens Hollands Spoor – Projecten – Den Haag

CID nieuwsbrief

Er gebeurt veel in het CID. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CID nieuwsbrief! De digitale nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar met actuele informatie over de laatste ontwikkelingen.